tropiska dagar 🌮

(null)

Det lĂ„ter nĂ€stan tjatigt nu, men ja... Ännu en varm och solig dag har vi fĂ„tt uppleva. Kommer vi nĂ„gonsin att glömma denna sommar? Temperaturer över 30 grader kĂ€nns ju verkligen inte som en typisk svensk sommar. SĂ„ vi suger vĂ€l i oss och laddar upp inför den mörkare halvan av Ă„ret. 

HĂ€r hemma gjorde vi morgon runt 07:30-tiden. Vaknade av att nĂ„gon lĂ„g och petade metodiskt i mitt ansikte. NĂ€r jag tittade upp sĂ„g jag fyra klarblĂ„ ögon som tittade pĂ„ mig frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll. Mina Ă€lskade ungar! 

Förmiddagen spenderades hemma. Vi höll verkligen pĂ„ att flyta bort i vĂ€rmen, men jag var tvungen att vĂ€nta pĂ„ en leverans av nya kĂ€llarfönster... 

Gammelmormor kom och gjorde oss sĂ€llskap, och sĂ„ fort fönstren hade kommit gjorde vi oss redo för en dag pĂ„ stranden. Igen! Elsa hade precis sovit och Ă€tit, sĂ„ det blev perfekt tajming dĂ€r. Vi styrde bilen mot en "ny" strand idag. HĂ€lludden. DĂ€r badade vi massor nĂ€r jag var liten, men pĂ„ senare tid har tvĂ„ föredetta stora strĂ€nder krympt ihop till en enda liten strand. Men det Ă€r fint dĂ€r! Och vĂ€ldigt lĂ„nggrunt. Kul att lĂ„ta mina barn fĂ„ uppleva mina gamla barndomsminnen. 

Vi hade en superhĂ€rlig dag tillsammans med gammelmormor. Vattnet Ă€r ju SÅ varmt just nu sĂ„ det gĂ„r att bada hur mycket och lĂ€nge som helst. Elsa badade som bara den hon med. Alldeles till sig av lycka! Hon fick krypa runt och plaska ett bra tag innan hon fick sitta i vagnen i skuggan om mumsa lite fika. DĂ„ passade vi andra pĂ„ att Ă€ta lunch. Korv och pannkaka, standard pĂ„ stranden! Och kaffet, det goda strandkaffet...

(null)

Det var nog tur att vi var pĂ„ stranden den hĂ€r varma dagen, vet inte hur vi skulle orkat med annars?! Nu kunde vi Ă€ndĂ„ svalka av oss lite i vattnet (Ă€ven om det var 25-26 grader det med) och kĂ€nna den dĂ€r hĂ€rliga sjövinden. Edwin fick ha en blöt solhatt pĂ„ huvudet hela tiden och Elsa fick sitta i vagnen den tiden hon inte plaskade runt i vattnet. Och dryck sĂ„klart, massvis med dryck och vattenmelon! 

NĂ€r Elsa sov en stund passade vi pĂ„ att bada och sola lite extra. Edwin och jag tog Ă€ven en liten promenade lĂ€ngs strandkanten och leta musslor. Mysigt vĂ€rre! Runt 15-tiden började barnen bli trötta och vi vuxna lika sĂ„. Tre timmar pĂ„ stranden i denna tropiska hetta tar pĂ„ krafterna... Vi packade ihop och rullade hemĂ„t. Tacksam över Ă€nnu en fin och rolig dag med barnen! 

(null)

Gissa om eftermiddagen blev lugn? Ja, vi var verkligen helt slutkörda... Lagade en lĂ€tt middag och sedan blev det lek pĂ„ golvet med barnen. Gammelmormor stannade kvar hĂ€r en bra stund, hon hade Ă€ven med sig fotbollskort till Edwin sĂ„ han blev sysselsatt med det. Han blev sĂ„ otroligt glad över ett kort som han suktat sĂ„ lĂ€nge efter. Äntligen! Det var himla kul att se. 

Mattias satte igĂ„ng och renoverade nĂ€r han kom hem frĂ„n jobbet. Jag passade pĂ„ att vika tvĂ€tt, tvĂ€tta en till maskin och sedan Ă„ka till ica en snabbis medan mormor var kvar hĂ€r. 

Sedan blev det kvĂ€ller. Vi alla turades om att duscha. EfterĂ„t blev det kvĂ€llsfika och nattning av barn. Det ska bli en sĂ„kallad tropisk natt inatt, sĂ„ jag hoppas att dom kan sova Ă€ndĂ„. NĂ€stan sĂ„ man lĂ€ngtar efter att fĂ„ frysa lite nu. NĂ€stan. Nu ska vi vuxna ocksĂ„ hoppa i sĂ€ng. Det Ă€r en dag imorgon med tror jag! 





Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0