regn och kalas 🌧

(null)

Äntligen kom regnet. Det efterlĂ€ngtade och mer Ă€n nĂ„gonsin vĂ€lkomnade regnet... Naturen blir glad, djuren blir glada, bönderna blir glada, dom hĂ„rt kĂ€mpande brandmĂ€nnen kring alla skogsbrĂ€nder blir glada och vi simpla svettiga mĂ€nniskor blir glada. Ă„ntligen fĂ„r vi vila frĂ„n solen och vĂ€rmen!

Morgonen började lugnt och skönt, om Ă€n lite vĂ€l tidigt. Jag hade dock tur och lyckades fĂ„ Elsa att somna om en stund efter att jag kört ut alla killar ur sovrummet. Mys! 

Sedan gick hela förmiddagen Ă„t till att göra oss redo för kalas. Det tar lite tid för fem personer att fixa till sig. Speciellt nĂ€r fyra av dom (gissa vilka) tycker att dom har all tid i vĂ€rlden och att det finns roligare saker att göra. Men vi kom ivĂ€g i tid iallafall. Mot Söderham och kalsande för kompisen Nellie! 

Det var ett kalas med SuperMario-tema. Ett fint kalas med massvis av ballonger, en stor Mariofigur, massor av barn, korv med bröd, MariotĂ„rta, roliga lekar och den obligatoriska godispĂ„sen. Grabbarna hade roligt, Ă€ven om Edwin var otroligt trött och fick lite humördippar... Han har somnat ovanligt sent dom senaste tre kvĂ€llarna (efter 22-tiden) och Ă€ndĂ„ vaknat mellan 06-07 pĂ„ mornarna. Alldeles för lite sömn för honom! VĂ€rmen har verkligen stĂ€llt till det rejĂ€lt... 

Men dom var himla nöjda och glada nĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t, ett roligt kalas! Och Ă€nnu gladare blev dom nĂ€r vi svĂ€ngde in pĂ„ Lekia i Söderhamn för att se om det fanns kvar nĂ„gra fotbollskort som sĂ„ldes ut för 5 kronor. Bingo! Dom ville hellre ha det Ă€n lördagsgodis. (Ett smart val med tanke pĂ„ att dom just fĂ„tt en varsin liten pĂ„se pĂ„ kalaset)... Dom Ă€r inte dumma dom smĂ„ liven. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem var vi trötta hela bunten... Det var redan middagsdags sĂ„ Mattias svĂ€ngde ihop en god köttfĂ€rssĂ„s med trattkantareller och feta ost. Himla gott med "riktig" mat efter allt semesterfusk. Sedan röjde jag undan i köket medan Mattias gjorde ett ryck med renoveringen och barnen var sysselsatta med sina nya fotbollskort. Elsa över sig för fullt pĂ„ att stĂ„ sjĂ€lv nu. Hon drar sig upp mot exakt allt, och ibland vĂ„gar hon till och med slĂ€ppa taget. Ja, det gĂ„r fort nu. Det fick vi Ă€ven bevittna nĂ€r hon helt plötsligt började klĂ€ttra i trappen som om hon aldrig gjort nĂ„got annat... Grind var det ja! 

KvĂ€llen blev vĂ€ldigt lugn och skön. Alla barnen fick ta en sval dusch och sedan blev det mys i soffan. Godis och youtube! Vi tittade pĂ„ Jocke och Jonnas spökjakt frĂ„n Borgvattnet. Barnen tyckte det var roligt att se det igen nĂ€r vi just varit dĂ€r. SĂ„ det blev vĂ„rat lördagsmys helt enkelt. Jag fick "mysa" lite i tvĂ€ttatugan med, men faktum Ă€r att det Ă€r en av favoriterna nĂ€r det handla om hushĂ„llssysslor. SĂ„ det var inte sĂ„ farligt. Och med vĂ„r nya tvĂ€ttsuga (som faktiskt firar 1 Ă„r snart) gĂ„r allt mycket enklare och det Ă€r roligt att hĂ„lla fint dĂ€r inne. 

Vi lyckades Ă€ven fĂ„ alla tre ungar i sĂ€ng i tid. Det blev som sagt sena kvĂ€llar under semestern i Östersund, och tidiga mornar, sĂ„ barnens sömnkonto ligger liksom pĂ„ minus... Men ikvĂ€ll somnade Elsa runt 19:40 och grabbarna runt 20-tiden. VĂ€lbehövligt. 

Vi vuxna hĂ€ngde i soffan resten av kvĂ€llen. Det var riktigt njutningsfullt (Ă€r det ens ett ord?) att höra regnet utanför fönstren och faktiskt tĂ€nda ett litet ljus. Det fĂ„r gĂ€rna regna imorgon med. Och gĂ€ra hela natten. Sover aldrig sĂ„ bra som nĂ€r det regnar! 

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0