renoveringsdags 🔹

(null)
En ny liten lampa har flyttat in i vĂ„rt kök under veckan. Ett par vĂ€nner skulle slĂ€nga den, men istĂ€llet fick den ett nytt liv hemma oss. Lyser sĂ„ fint om kvĂ€llarna! 

IgĂ„r hade vi en lugn och skön förmiddag hemma. Det första regnet pĂ„ evigheter föll! Nog för att det bara var ytterst lite som kom, men det kĂ€ndes nĂ€stan lite exotiskt... Vi donade mest pĂ„ inomhus, tvĂ€ttade lite och Ă„t lunch pĂ„ altanen. Sedan gjorde vi oss redo för en eftermiddag och kvĂ€ll hos vĂ„ra vĂ€nner i söderhamn. 

Men allra först gjorde vi ett stopp pĂ„ E-center. Elsa behövde en uv-drĂ€kt och vi lyckades hitta en som var nedsatt med halva priset. DĂ„ fĂ„r morsan minsann stĂ„ ut med att det var Frostprint pĂ„ den... Till Edwins stora glĂ€dje sĂ„lde Lekia ut fotbollskort för 5 kronor, sĂ„ han köpte nĂ„gra paket. SjĂ€lv flirtade jag till mig nya murgrönor till köksfönstren. Det behövdes verkligen dĂ„ dom gamla inte klarat sommarens hetta speciellt bra... 

KvĂ€llen hos Elin och Peter blev magiskt mysig. God grillmiddag, kvĂ€llskaffe, lek för smĂ„tjejerna och en Edwin som hoppade studsmatta i vattenspridaren. Den lyckan alltsĂ„! Vi blev kvar rĂ€tt lĂ€nge, men Elsa hade sovit en sen tupplur sĂ„ bĂ„da barnen höll sig vakna hela vĂ€gen hem. Sedan somnade vi trötta och nöjda efter dagen, hela gĂ€nget. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Imorse hade jag stĂ€llt klockan och lyckades smyga ut ur sovrummet utan att vĂ€cka nĂ„gon. Fick dricka kaffe i total tystnad ute pĂ„ bron och packa dagens utflyktsvĂ€skor innan jag hörde nĂ„gon liten sĂ„ngfĂ„gel frĂ„n övervĂ„ningen. DĂ„ var klockan 08:40 sĂ„ hela familjen tog visst sovmorgon! 

Runt 09-tiden kom min mamma hit med Minnah. VĂ€rldens goaste hund. Hon skulle fĂ„ vara hĂ€r med Mattias under dagen medan vi andra Ă„kte pĂ„ Ă€ventyr. Mot stranden! Vi styrde bilen mot Ora dĂ€r vi mötte upp gammelmormor. 

(null)

Vi fick en helt fantastisk stranddag med sol, vĂ€rme och massor av bad. Vattnet var nĂ€stan ljummet och det var SÅ skönt att plaska omkring. Elsa fick premiĂ€rdoppa hela sig och det var verkligen en hit. Fast allra roligast var det nog nĂ€r mamman slĂ€ppte pĂ„ spĂ€rrarna och lĂ€t henne krypa runt lĂ€ngs strandkanten som hon ville. Alldeles blöt, geggig och sandig. En nĂ€ve fullastad med sand Ă„kte in i munne sĂ„klart. Men det provade hon faktiskt bara en endaste gĂ„ng. Undra varför? 😝

Edwin hade tur att kompisen Max kom dit sĂ„ dom kunde leka Ă€ven idag. Hipp hurra! Och jag hade tur som hade mamma och mormor med mig. SĂ„ mycket hjĂ€lp med barnen. Mormor gick tvĂ„ promenader med Elsa i vagnen och hon lyckades somna bĂ„da gĂ„ngerna. Skönt för morsan att fĂ„ chilla i solstolen! 

Vi fikade gott fika och Ă„t pannkakor till lunch. Sedan kom Ă€ven glassbilen, sĂ„ det blev sĂ„klart glassfest. Elsa fick nöja sig med sin mat och sitt fika, men hon var verkligen helnöjd hela lĂ„nga dagen. Det var vi alla! 

Men tillslut blev klockan 16:00 och vi packade ihop och rullade hemĂ„t. DĂ„ hade vi varit pĂ„ stranden i 6 timmar sĂ„ det var vĂ€l inte sĂ„ konstig att vi kĂ€nde oss trötta och nöjda... Otroligt nog höll sig ungarna vakna hela vĂ€gen hem OCH hela kvĂ€llen fram till lĂ€ggdags. Lek, varsin dusch och kvĂ€llsfika - sedan snarkade dom ikapp. Det blev en tidig vuxenkvĂ€ll men det behövdes. Trötta vid med... 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mattias har nĂ€mligen slitit hĂ„rt idag medan vi roat oss pĂ„ stranden. Nu Ă€r det full fart med renovering hĂ€r hemma igen! NedervĂ„ningens sista upprustning. Det Ă€r dags för den inglasade altanen att tacka för sig och istĂ€llet bli till ett sovrum för oss. Ett projekt som jag inte Ă€r aaaallt för taggad pĂ„, dĂ„ jag inte riktigt Ă€r överens med idĂ©n. Men vi mĂ„ste ha ett till sovrum helt enkelt, sĂ„ vi fĂ„r försöka lösa det pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Det Ă€r inte det att jag kommer att sakna den iglasade altanen, för det rummet utnyttjades nĂ€stan aldrig. Jag Ă€r mer orolig för att det kommer bli SÅ mörkt i köket dĂ„ vi förlorar ljusinslĂ€ppet som kom dĂ€rifrĂ„n. Jag klurar för fullt pĂ„ en lösning och det senaste Ă€r ett runt fönster pĂ„ vĂ€ggen mellan köket och det blivande sovrummet, med spegelfilm pĂ„ "kökssidan" sĂ„ man inte ser in i sovrummet liksom. Men att det runda fönstret Ă€ndĂ„ slĂ€pper igenom liiiiite ljus frĂ„n fönstret i sovrummet. Men jag vet inte. Hinner sĂ€kert Ă€ndra mig nĂ„gra gĂ„nger till... Utsidan kommer iallafall klĂ€s in i stĂ„ende panel som resten av huset. Och den andra delen av altanen behĂ„ller vi. HĂ„ller tummarna för att han vet vad han gör och har gett sig in pĂ„, karln min! 

(null)     



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0