sommarlovsfeeling 🌿

(null)
Dagarna rullar pĂ„ och vi har fĂ„tt riktig sommarlovsfeeling. Underbart. Och för en gĂ„ngs skull har vi ju vĂ€dret pĂ„ vĂ„r sida. Ja, tĂ€nk om det kunde ta och bli en sommaren 1994 i repris? Nog för att jag bara var 4 Ă„r dĂ„, men man har ju hört att det var kanonvĂ€der dĂ„ OCH att sverige tog brons i fotbolls-vm. SĂ„ en sĂ„n repris vore ju inte sĂ„ tokig?! 

IgĂ„r hade vi kompisar pĂ„ besök hela dagen lĂ„ng. Det började med att Elin, Nellie och LinnĂ©a kom hit efter lunch. Hipp hurra för en kompis tyckte bĂ„de Elias och Edwin. Även Elsa blev glad över att fĂ„ leka med LinnĂ©a. 

Efter en kopp kaffe och lite mat för smĂ„tjejerna tog vi mammor en promenad med ungarna i vagnarna. TvĂ„ trötta tjejer som somnade pĂ„ stört, sĂ„ vi kunde gĂ„ och babbla pĂ„ ostört hela rundan. Ljuvligt i solen! Sedan tog vi det lugnt i trĂ€dgĂ„rden en stund. Peter kom efter jobbet han med, sĂ„ karlarna fick i uppdrag att fixa dagens middag. Grillad egenfĂ„ngad regnbĂ„ge! Till det Ă„t vi potatis, sĂ„s och sallad. Himla gott. 

Efter maten drack vi vuxna lite kaffe innan vi fyllde poolen till barnen. En massa plask och bus! Lyckliga sommarbarn, finns det nĂ„got vackrare? 
(null)

(null)

(null)

(null)

Efter att vĂ„ra kompisar Ă„kt hem tog jag med mig Elias upp till NorrvĂ€gen. Jag skulle springa pĂ„ löpbandet och han ville hĂ€nga pĂ„. Ett svettigt pass! NĂ€r vi kom hem sov bĂ„de Edwin och Elsa, sĂ„ Elias fick gĂ„ och lĂ€gga sig direkt han med. Trött! Sedan gick kvĂ€llen ut pĂ„ att fika, duscha och vattna ute i trĂ€dgĂ„rden. Fantatisk onsdag! 

Idag vaknade vi upp ganska sĂ„ pigga efter en hyffsad natt med Elsa. Det börjar, peppar peppar, pĂ„ att gĂ„ tillbaka till det normala nattmönstret. HĂ„ller tummarna! 

Efter kaffe, frukost och pĂ„klĂ€dning kom en av Elias klasskompisar hit. Kul med en kompis! Dom började direkt att leka. Jag tog med mig Edwin en snabbis till stan, inte roligt att vara lillebror nĂ€r storebrorsan har en kompis... HĂ€mtade ut paket och fyndade tokbilliga fotbollskort till barnen. Stora plĂ„tlĂ„dor som vanligtvis kostar 250 kr kostade nu 20 spĂ€nn. En glass fick han med, lilleman. Sedan rullade vi hemĂ„t efter en snabb handling. 

VĂ€l hemma gjorde vi lunch till alla barnen. Det Ă€r sĂ„ enkelt de dagar vi vuxna har fastedag. Finns ju alltid nĂ„got lĂ€ttlagat eller nĂ„ rester som rĂ€cker precis till ungarna. Idag blev det potatisbullar ute pĂ„ altanen. Sedan fick Edwin vara med och leka med storkillarna. Fotboll ute! 

Jag och Mattias har myst med Elsa, druckit kaffe pĂ„ altanen, hĂ€ngt tvĂ€tt och plockat lite hĂ€r och dĂ€r. Runt 14-tiden vinkade Elias hejdĂ„ till sin kompis. Sedan satte sig bröderna bus i köket med sina nya fotbollskort. Livet enligt dom! Men jag sparade lite sĂ„ det inte blir för mycket pĂ„ en gĂ„ng. Kanske dom fĂ„r lite i helgen med. Om dom Ă€r riktigt snĂ€lla! 
(null)

PĂ„ eftermiddagen tog jag en skön promenad med Elsa i vagnen. Hon sov sĂ„ gott och jag njöt av sol och bra musik i hörlurarna. Tycker det Ă€r skönt att varva bungypromenader, vagnpromenader och löpning. DĂ„ tröttnar man liksom inte! 

Tidiga kvĂ€llen försvann fort. Mattias gjorde middag till barnen och omelett till oss. Sedan skyndade jag mig att vaxa benen. Behövligt... DĂ€refter skulle Mattias ivĂ€g och fĂ„nga mat till familjen. AlltsĂ„ fiska. SĂ„ jag och barnen fick mysa ensamma hela kvĂ€llen. Jag hade massor av tvĂ€tt att ta reda pĂ„. En hög pĂ„ bĂ€nken i tvĂ€ttstugan, en i torktumlaren, en pĂ„ tvĂ€ttstĂ€llningen pĂ„ altanen och en pĂ„ torkvindan. En massa vika med andra ord... Tur att Elsa har vĂ€rldens bĂ€sta bröder som leker med henne under tiden mamman gör en massa mĂ„sten. Och dom Ă€r SÅ duktiga pĂ„ att passa henne. Nu kanske jag litar mer pĂ„ 7,5-Ă„ringen Ă€n pĂ„ den snart 5-Ă„ringa virvelvinden. Men dom Ă€r verkligen fantastiska pĂ„ sitt vis bĂ„da tvĂ„. Lyllos Elsa. Och mig, som fĂ„r sĂ„n fin hjĂ€lp! 

Det blev en fin kvĂ€ll ute i solen. Åter igen, sommarbarn.... Det bĂ€sta som finns. Runt 19:30 gick vi in och kvĂ€llsfikade. Sedan lyckades jag fĂ„ Elsa att somna strax efter 20-tiden och grabbarna ungefĂ€r 20:30. Heja! Sedan har min kvĂ€ll spenderats i soffan. Och ute en svĂ€ng. Vattna vattna vattna! Men nu Ă€r det sĂ€ngdags för lĂ€nge sedan. Imorgon ska vi pĂ„ stranden hela familjen. Vilken utmaning. Tur att gammelmormor ville följa med, hoppas pĂ„ en mysig dag! 
(null)






Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0