elsa tio månader 🎈

(null)

Idag är det precis tio månader sedan denna lilla godingen föddes. Hon entrade världen med buller och bång och jag får fortfarande nypa mig i armen ibland, tänk att hon är vår! 

Måndag och en ny vecka har kickats igång. Sol, semester och lata dagar... Kommer vi någonsin att glömma den här sommaren? Sverige bjuder på utlandsvärme dygnet runt. Väldigt skönt, men också rätt så galet förstår man ju. Nog för att jag älskar sommar och värme, men jag kan inte låta bli att tänka på vår stackars planet och vad vi gör med den...

Elsa blir alltså tio månader idag, och dagen till ära hade vi ett inplanerat besök på bvc. Mäta och väga! Vår "lilla" donna väger nu 10,1 kilo och är 74 cm lång. Alldeles perfekt enligt sin kurva. Jag har trott att hon är en lång filur precis som Edwin var/är. Men om jag jämför med brorsan vid samma ålder så var han 79 cm lång och vägde 9,9 kilo. Aningens längre och slankare än lillsyrran! Hur som helst så såg allting fint ut. Till och med huden (utslagen) har blivit så bra. Hoppas det fortsätter! 

Elias gjorde oss sällskap till bvc och efteråt promenerade vi till leksaksaffären. Vi köpte en present till kompisen Nellie som har kalas till helgen, samt lite fotbollskort. As usual. 

(null)

Väl hemma igen blev det lunch för alla barnen, sedan en tupplur för minstingen. Då passade vi andra på att svalka oss i poolen. Elias och Edwin tyckte dock det var kallt (?!?!) så dom gick ganska snart in igen. Men jag låg raklång i vattnet och bara njöt... Elsa slog på stort och sov i 1,5 timme så det blev en härlig stund för morsan! 

Under eftermiddagen förvandlades vårt hem till en frisörsalong. Först ut var Edwin. En riktig snygging! Elias klippte sig för inte så länge sen, men han ville snagga sig lite mer han också. Så vi tog runt öronen och i nacken där håret växer som ogräs... Två fina killar fick sedan hoppa in i duschen innan det var middagsdags. Vi åt pasta idag vilken var SÅ gott efter x antal grillmiddagar. Mattias var dock duktig och hade fastedag enligt planen, själv tar jag ett juli-uppehåll. Pallar fasen inte att fasta i denna extrema värme! 

Efter maten sov Elsa en sen men behövlig tupplur. Hon blir extra trött i värmen, så hon sover lite mer nu. Lillgumman. Då passade jag på att frisera mig själv med. Toppade rätt mycket på håret och slängde även i en mörkare hårfärg. Fräscht och skönt! Jag tappar fortfarande galet mycket hår sedan förlossningen... Måtte det bli bra snart innan jag blir flintskallig. 

På tidiga kvällen var det pappans tur att få sitt hår klippt. Vi höll till utomhus så grabbarna kunde spela fotboll medans. Elsa fick vara hejarklack från vagnen. Hon var den enda som slapp undan saxen/trimmern idag, men hon klippte ju faktiskt sin lugg förra veckan. Så nu är vi semesterfina hela gänget... 

Resten av kvällen har varit lugn. Har hängt i soffan med lite kvällsfika framför youtube. Lagomt. Men nu är det dags att sova för länge sen. Imorgon blir det fullt upp med städning och packning inför onsdagens minisemester. Både Elias och Edwin är SÅ taggade inför resan till Östersund och sedan till spökhuset i Borgvattnet. Jag tycker också att det ska bli skönt att komma bort, för det här med att leva i renoveringskaos är ju inte allt för mysigt... 

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0