söndag hela dagen 💭

(null)

Det är söndag och veckan lider mot sitt slut. Likaså gör juli månad. Snart iallafall. Idag är det banne mig bara en månad kvar av min mammaledighet. Så fruktansvärt läskigt och spännande på samma gång... Att jag börjar på ett helt nytt jobb dessutom gör det hela ännu mer pirrigt. Ett nytt kapitel i livet närmar sig! 

Här hemma gjorde vi morgon runt 07:30-tiden. Iallafall jag och bröderna bus. Efter en stund kom Mattias och Elsa också upp och vi kickade igång dagen. Hela förmiddagen gick åt till att dona med renovering och hushållssysslor. 

Mattias och Elias åkte till byggmax för att köpa lite virke. Själv skyndade jag mig att dammsuga medan Edwin och Elsa tittade på youtube. Det gick bra en stund, sedan hade jag en liten fröken som klättrade på dammsugaren var än jag befann mig. Men rena golv blev det iallafall. För en stund åtminstone... Alla som någon gång har levt i ett renoveringskaos vet att det näst intill är lönlöst att dammsuga. 

Efter lunchen blev det fika med mormor och morfar som kom hit. Glass och kaffe, perfekt söndagsfika. Sedan kom även hela familjen Östlund/Wallström hit för att hämta Elias. Då blev det mer kaffe, lek för barnen och bebismys med lilla Agnes. 

(null)

Efter att vi vinkat hejdå till Elias blev det lite vila i soffan för mig och Edwin. Han är inne i en period då han får hemska gråtutbrott för allt och inget. Han känns extremt lättretlig och känslig. Det syns på honom att han blir trött och matt av värmen, men ändå har han tusen myror i baken och KAN INTE vara stilla i en minut. Men medan Elsa sov lyckades jag få honom att ligga stilla i soffan en stund och titta på youtube. Behövligt! 

Senare under eftermiddagen fick jag äntligen tid för en promenad med bungystavarna och en bra pod i hörlurarna. Det var allt för längesen sist, men det är lätt hänt när det är sommar... 

Medan jag promenerade lagade Mattias middag. Egenfångad regnbåge med potatis och sås. Även Elsa åt en portion och verkade mycket nöjd. Efter maten röjde jag undan lite snabbt innan jag åkte till ica för en liten handling. Sedan gick resten av eftermiddagen åt till att vika/hänga tvätt, kvällsfika och busa med Elsa på golvet. Edwin hjälpte pappsen med sovrumsrenoveringen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

När barnen hade somnat sjönk vi vuxna ner i soffan med ost och kex framför reprisen av Ernst. Ljuvligt. Men nu blir det en dusch och hopp i säng. Imorgon börjar Mattias jobba. Men bara i två veckor innan han blir ledig igen. Först får vi någon vecka tillsammans innan det blir skola och dagis för Elias och Edwin. Sedan tar han över föräldraledigheten med Elsa fram till november. Så nu ska jag verkligen krama ur det sista av denna härlig ledighet med min bebis och bara njuta njuta njuta! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0