ny familjebil 🚗

(null)

En ny vecka har tagit vid och dagarna rullar pĂ„. Vi som egentligen inte hade nĂ„gra planer alls (förutom lugn och ro) denna vecka har bara varit ute och flĂ€ngt tycker jag... 

IgĂ„r spenderade vi till exempel eftermiddagen pĂ„ Dellenbaden, Ă€ventyrsgolf och glassfika! Edwin var en hejare pĂ„ minigolfen den hĂ€r gĂ„ngen sĂ„ han tyckte det var superroligt. Elsa tajmade in det bra och sov i vagnen medan vi spelade. Sedan vaknade hon lagom till fikat, utrĂ€knat frĂ„n hennes sida tror jag! 

Vi bestÀllde megastora glassar och mumsade för glatta livet. Oj oj oj vad gott det var alltsÄ. Sedan var vi mer Àn mÀtta nÀr vi rullade hemÄt, nöjda och glada efter en mysig utflykt.

(null)

(null)

(null)

Idag har vi varit ute och flÀngt igen. Men allra först hade vi en lugn förmiddag hemma... Mattias renoverade liten och jag myste med barnen. Efter lunch lÀmnade vi av Elsa hos mormor, för vi andra skulle minsann Äka ivÀg pÄ biljakt...

Ja, vi har lĂ€nge vetat om att vi behöver en större bil. Egentligen borde vi köpt det redan nĂ€r Elsa föddes, för jises vad vi (barnen) har trĂ€ngts i volvon nĂ€r alla fem har Ă„kt med. Och under vintern med alla overaller, hua... Men vi har helt enkelt inte tagit tag i den biten för ens nu, nĂ€r det Ă„terstĂ„r tvĂ„ veckor tills vi verkligen mĂ„ste ha en till bil eftersom jag börjar jobba. 

Jag hade spanat pĂ„ en bil i Sandviken som vi Ă„kte och kollade pĂ„. Men det kĂ€ndes inte helt rĂ€tt... Den var lite sliten och sĂ€ljaren kĂ€ndes inte sĂ„dĂ€r jĂ€ttepĂ„litlig. Dags för plan tvĂ„. Bilmetro i GĂ€vle hade en precis likadan bil fast nyare, frĂ€share och som gĂ„tt mindre antal mil. SĂ„klart dyrare ocksĂ„. Men det kĂ€ndes verkligen jĂ€ttebra. Efter provkörningen ville Edwin ta med den hem direkt, och sĂ„ blev det. SĂ„ nu har familjen fĂ„tt sĂ€llskap av en CitroĂ«n c4 grand picasso! Äntligen kan barnen sitta rymligt bredvid varandra, och vi kan enkelt fĂ€lla upp en eller tvĂ„ till sĂ€ten lĂ€ngst bak. Precis vad vi behöver. Den Ă€r hĂ€rlig att köra och kĂ€nns inte alls sĂ„dĂ€r stor och klumpig som stora familjebilar kan göra... Det blir dock en utmaning för mig att hantera bĂ„de automat och diesel vid tankning, hehe.

Vi blev borta heeeela eftermiddagen och halva kvĂ€llen. PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€ngde vi in till Peter och Elin i söderham och fick lite mat och kaffe i magarna. Tack tack tack! Sedan brummade vi hemĂ„t och hĂ€mta Elsa.

NĂ€r vi kom hem var det sĂ€ngdags för barnen direkt, och vi vuxna har tagit det lugnt i soffan. Det blev en lĂ„ng dag med en massa bilkörning... Men vi Ă€r glada och nöjda över att Ă€ntligen ha hittat den perfekta familjebilen för oss! 
(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0