en båtutflykt ⚓️

(null)

I fredags kom vi äntligen iväg ut på sjön med båten! Den har stått parkerad på gården nästan hela sommaren, men klart vi måsta ge oss iväg på en liten båttur med grabbarna. Den här sommaren har vi ju istället prioriterat strandhäng och renovering, plus att vi numera har en liten donna som nog inte skulle uppskatta att sitta stilla i en båt...

Gammelmormor kom hit och passade Elsa medan vi andra gav oss iväg. Det blåste rätt mycket, men vi letade upp en liten vik och kastade i ankare. Elias och Edwin hade sina fiskegrejer med. Edwin drog upp tre mörtar med sitt metspö och Elias kämpade med sitt kastspö. När det inte gav något så ville han snällt låna brorsans spö, och då fick även han napp! 

Vi hade med oss en termos med hetvatten så vi kunde värma på lite korv med bröd till lunch. Myspys att äta och fika bullar i en guppande båt. Ett gäng ankor gjorde oss sällskap och ville gärna smaka! 

Efter någon timme kom dock regnet... Vi skyndade oss tillbaka till bryggorna och åkte hemåt. Nöjda och glada barn efter en härlig utflykt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Resten av eftermiddagen blev lugn här hemma. Tom kom hit och vi beställde pizza till middag! Fredagsmys. Mattias och pappa flyttade även köksfönstret ut till nya sovrummet, så nu är det igenbommat och mörkt i köket... Men jag tror jag har kommit på vad jag vill ha där nu. En inbyggd hylla med spotlights, så det blir en stor ljuskälla liksom! 

Barnen somnade tidigt, trötta efter en bra fredag. Jag gick då ut till hängmattan och chillade en stund. Tittade på Mattias som renoverade och donade... Det blir nog bra med dethär sovrummet ändå. Jag som varit lite skeptisk. Men utifrån ser det bra ut och jag är ju medveten om att vi definitivt behöver ett sovrum bättre än ett uterum. Ett uterum som dessutom aldrig användes mer än som sopsorteringsrum och typ förråd/kylrum under vintern. Nu förvandlas istället vårt lilla hus till 5 rum och kök. Sovrum till samtliga familjemedlemmar! 

Altanen före:
(null)

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp till lördag. Barnen var pigga och glada, vi föräldrar not so much... Men efter lite kaffe och frukost gick det väl an. Fick energi till att köra igång en maskin tvätt, vika massa rena kläder och bädda rent i sängarna. Heja! 

Sedan var det dags för fotbollsträning för Edwin. Glömmer alltid bort att dom kör på lördagar med (förtränger det kanske) men någon har stenkoll. Så jag och bröderna bus tog oss iväg till fotbollsplanen. Edwin älskar verkligen sin fotboll och sitt gäng, så glad att han har hittat en aktivitet. Elias lekte med en skolkompis under tiden. 

(null)

På hemvägen svängde vi in på röda korset på Elias begäran. Fyndade lite i klädväg till kidsen, och fina skor till Elsa. Väl hemma igen var det lunchdags, vi hade en hel del pizzarester sedan gårdagen. Elsa hade precis vaknat och var på goshumör, lilla gogumman... 

Sedan spenderade vi någon timme utomhus. Lillan provade sina nya skor, försökte äta äpple och jagade Elias radiostyrda monstertruck. Jag tog en liten runda ocg slängde vissna blommor, vattnade och klippte ner några rosbuskar. Pappa var här och hjälpte Mattias med renoveringen, så det var full rulle här ute. 

(null)

(null)

Vi bjöd mina föräldrar på middag, någon slags kycklinggryta blev det. Gott! Sedan smet Elias och jag iväg till stan en sväng. Jag hade fyndat en fin höstoverall till Elsa på facebook som jag skulle hämta. SÅ fin! Älskar verkligen prickigt... 

Vi åkte även på ica för att handla lite inför morgondagen. Ja, det är visst någon som fyller 28 år då. Jag fick tänka till både en och tre gånger innan jag kom på hur mycket jag skulle fylla. Kan vi stanna tiden? Nu är det 10 ÅR SEDAN jag var 18, tog körkort och tyckte jag var så himla vuxen. Och nu närmar man sig 30 liksom, utan att man har förändrats nått?! Eller? Åldersnoja. 

Kvällen har varit lugn. Lite lördagsmys framför en film med Elias och Edwin efter att Elsa somnat. Sedan blev det dusch och hopp i säng för två trötta killar! Vi vuxna har lite soffhäng framför youtube nu, men snart ska även vi krypa ner i vår renbäddade säng! 

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0