höstig helg 🍂

(null)

Och sĂ„ kom den, den efterlĂ€ngtade helgen. Att jobba en hel vecka och sedan göra helg Ă€r en magisk kĂ€nsla nĂ€stan. Det var oerhört skönt att brumma hemĂ„t klockan 16:00, fredagshandla och sedan bara mysa med familjen! 

FredagskvĂ€llen blev verkligen lugn och skön. Tog en dusch, Ă„t grillat till middag, kollade pĂ„ fĂ„ngarna pĂ„ fortet med Edwin och Ă„t en massa fredagsgotta. Precis som sig bör! 

Jag trodde jag skulle dĂ€cka i soffan efter en intensiv vecka, men jag höll mig faktiskt vaken och orkade njuta fullt ut av ledigheten. Att Ă€ta naturgodis och kolla igenom youtube-listan Ă€r en ypperlig syssla en fredagkvĂ€ll. Det fĂ„r nog bli en tradition. 

(null)

Lördagen inleddes med en liten sovmorgon för min del. Hade jag fĂ„tt bestĂ€mma hade jag nog legat kvar till 10-tiden. Men det var Ă„r och dar sedan man kunde bestĂ€mma nĂ„got sĂ„nt... Pallrade mig upp strax efter 08 och drack tvĂ„ stora koppar kaffe. MĂ€nniska igen! 

Förmiddagen spenderades sedan pĂ„ fotbollsplanen. TrĂ€ning för Edwin! Livets bĂ€sta enligt honom. Elsa fick busa med gammelmormor medan pappsen slet hĂ„rt med renoveringen. Han spenderar all sin lediga tid dĂ€r, och gör ett superjobb! 

Efter trĂ€ning svĂ€ngde jag och Edwin in pĂ„ Röda korset. Fyndade en jĂ€ttefin klĂ€nning till Elsa för en tia! Edwin köpte en gĂ€ng cd-skivor som han ska lyssna pĂ„ i bilen (superviktigt att nĂ„gra lĂ„tar av Aviici fanns med). Han ÄLSKAR musik. Till Elias hittade jag en luvjacka frĂ„n Mckinley som blir perfekt som "övergĂ„ngsjacka" nu mellan sensommaren och hösten. En tia kostade den med, som hittat. 

(null)

Resten av lördagen blev lugn. Jag och barnen hĂ€lsade pĂ„ deras mormor och morfar medan Mattias jobbade pĂ„ hĂ€r hemma. Edwin bakade muffins med mormor och passade Ă€ven pĂ„ att ta en varmt bad. Vi har ju inget badkar, sĂ„ det gĂ€ller att passa pĂ„! Elsa donade pĂ„ med allt möjligt. 

Vi fikade sĂ„klart Edwins goda muffins innan vi Ă„kte hemĂ„t. Till middag köpte vi pizza, mmm. Sedan blev vi mĂ€tta och trötta hela bunten... Elsa tog en dusch och sedan blev det golv-lek för hela slanten. Det var nĂ€tt och jĂ€mt att Elsa orkade hĂ„lla sig vaken till "lĂ€ggdagstiden" men hon höll ut precis. Sedan somnade hon som en stock! 

Efter att Edwin ocksĂ„ somnat hĂ€ngde vi vuxna i soffan. Min bror kom hit och höll oss sĂ€llskap! Vi kollade youtube och mumsade godis innan Mattiasarna skulle spela tv-spel. DĂ„ gick jag och la mig. Hann bestĂ€lla lite 1-Ă„rspresenter till Elsa innan jag somnade. Ja, snart Ă€r det dags! 

(null)

(null)

(null)

Idag har vi söndagen pĂ„ besök. Elsa gjorde morgon tiiiidigt. Som vanligt nuförtiden. Vi smög upp och gjorde kaffe och lĂ€t grabbarna sova vidare en stund. RĂ€tt skönt med lite lugnt tjejmys sĂ„dĂ€r pĂ„ morgonkvisten! 

Mattias Ă„kte sedan ivĂ€g pĂ„ lite skytte inför Ă€lgjakten och nĂ„tt eljobb. SĂ„ jag och barnen donade pĂ„ hĂ€r hemma ensam. Lite tvĂ€tt och plock och sĂ„dĂ€r. NĂ€r Elsa sov sin tupplur passade jag pĂ„ att duscha och vila en svĂ€ng pĂ„ soffan. Edwin har varit flitig idag och stĂ€dat pĂ„ bĂ„de sitt och brorsans rum. Duktig kille! 

Under eftermiddagen kom mamma och pappa hit. Pappa skulle hjĂ€lpa Mattias med renoveringen och mamma skulle passa Elsa en svĂ€ng medan jag och Edwin hĂ€mtade Elias i strömsbruk. Men innan vi Ă„kte hann mamma och Edwin sno ihop en Ă€ppelpaj med Ă€pplen frĂ„n trĂ€dgĂ„rden. VĂ€rsta bakningsteamet dom! 

I strömsbruk blev det kaffe, lek och bebismys. Alltid lika hĂ€rligt. Sedan tog jag med mig Elias och Edwin till ica maxi innan vi Ă„kte hem. Elias behövde stövlar till skolan och sĂ„ ville grabbarna vĂ€lja varsin present till Elsas 1-Ă„rsdag. Elias valde ett gosedjur med stora glittriga ögon. Otippat att gosedjurskungen valde det, hihi... Edwin valde en fin pekbok. Det blir fina presenter frĂ„n bröderna bus! SjĂ€lv köpte dom lite fotbollskort och nĂ„n skrivbok med pennor för en peng dom fick av sin farmor förra helgen. Alla nöjda och glada! 

(null)

NĂ€r vi kom hem stog maten pĂ„ bordet, sedan mumsade vi i oss Edwins goda Ă€ppelpaj. Annars har kvĂ€llen gĂ„tt Ă„t till att leka, mysa framför teven och underhĂ„lla en trött lillasyster. Humöret var inte pĂ„ topp ikvĂ€ll... 

NĂ€r lilla fröken hade somnat gick jag och grabbarna ut och plockade lite Ă€pplen. Vi har ju sex Ă€ppeltrĂ€d, men bara tre av dom levererar i Ă„r. Dom flesta ligger dock pĂ„ marken... NĂ„gra pĂ€ron fick vi ocksĂ„, men ett av pĂ€rontrĂ€den Ă€r stort och högt sĂ„ vi fĂ„r nog klĂ€ttra upp pĂ„ vedbodtaket och försöka nĂ„. Men nu har vi Ă€pplen inne iallafall sĂ„ det rĂ€cker till skolfrukt, paj eller annat. Perfekt! 

NĂ€r bröderna bus ocksĂ„ somnat blev det lugna gatan hĂ€r hemma. Har bara legat och slappat i soffan. Gjorde iallafall ett fint fynd i en garderob i Edwins rum. Ett par (nĂ€stan) sprillans kavatskor. Tror att jag köpte dom till Edwin för fyra Ă„r sedan, men sĂ„ tyckte jag att det var en bra idĂ© att gömma dom i en ica-kasse. TUR ATT JAG HITTADE DOM! Passade Elsa perfekt. Men nu blir det hopp i sĂ€ng och ladda för en ny arbetsvecka. Imorgon börjar allvaret pĂ„ riktigt... 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0