sista veckan 💔

(null)

Dagarna gĂ„r, och idag kickade vi igĂ„ng Ă€nnu en ny vecka. Som ju faktiskt Ă€r min sista vecka som mammaledig. Jag ska alltsĂ„ lĂ€mna över stafettpinnen till Mattias... Det kĂ€nns sĂ„klart sorgligt, men ocksĂ„ naturligt. Ett nytt kapitel. 

VĂ„ran helg var iallafall lugn och skön. Edwin hade ju en sleepover hemma hos mormor och morfar sĂ„ det var rĂ€tt tomt i huset nĂ€r jag och Elsa vaknade pĂ„ lördagsmorgonen. Mattias tog sovmorgon, men sedan Ă„kte han och jobbade en svĂ€ng. IstĂ€llet för att vara hemma och göra ingenting, Ă„kte jag och Elsa pĂ„ lite Ă€ventyr med gammelmormor! 

En dag i söderhamn blev det. Shopping pĂ„ E-center, lunch, fika och en liten roadtrip runt bĂ„de norrala och söderala för att kolla pĂ„ husen dĂ€r mormors syster bott och levt innan hon dog som vĂ€ldigt ung. En trevlig dag och sedan en lugn kvĂ€ll hemma. Edwin kom hem igen och det blev lördagsmys! Fick Ă€ven ett snabbt besök av Peter och LinnĂ©a innan barnen skulle sova. 

(null)

(null)

(null)

Under söndagen lullade vi pĂ„ hĂ€r hemma bara.  Mattias jobbade pĂ„ med renoveringen. Just nu spikas det upp panel pĂ„ utsidan. Sakta men sĂ€kert... Jag donade med lite tvĂ€tt och underhöll barnen. Elsa Ă€r inne i en klĂ€ng-period just nu och vill bli buren hela tiden. Fy fabian vad lĂ€skigt det Ă€r nĂ€r mamma lĂ€mnar rummet! 

Under eftermiddag startade Mattias grillen, men jag fick snĂ€llt spara min mat till senare eftersom jag skulle ivĂ€g pĂ„ Perfect home-party hos Johanna. Mamma följde ocksĂ„ med och vi fick njuta av kaffe, fika, fina inredningsprylar och trevligt sĂ€llskap. SĂ„ mysigt! Lite shopping blev det med sĂ„klart, vĂ€ntar med spĂ€nning! Sedan tog vi med oss Elias hem. 

Bröderna bus började genast att spela fotboll nĂ€r dom sĂ„gs hĂ€r hemma. Sedan blev det kvĂ€llsfika (grill-rester för mig och Elias) innan det blev hopp i sĂ€ng. Elsa sov redan nĂ€r vi kom hem, vi hĂ„ller pĂ„ att införa nya rutiner för henne. En tupplur om dagen bara, och lĂ€ggdags runt 19-tiden. 

(null)

Idag har vi mÄndagen pÄ besök. Elias sista sommarlovsvecka. Min sista vecka som mammaledig. Sommaren har gÄtt fort samtidigt som den kÀnnts evighetslÄng. Men vilken sommar alltsÄ! Den lever vi lÀnge pÄ...

Förmiddagen började lugnt. Grabbarna var uppe och donade med fotbollskort och jag myste nere med Elsa medan Mattias jobbade pĂ„ med sovrummet. Elsa vaknade redan vid 07-tiden, sĂ„ det var lite kĂ€mpigt att hĂ„lla henne vaken till 11:30 dĂ„ det var dags för powernap. I vanliga fall har hon sovit en svĂ€ng runt 10-tiden och sedan vid 14/15-tiden igen, men nu försöker vi som sagt slĂ„ ihop dessa tupplurer till en enda. Som det blir pĂ„ förskolan sen. 

NĂ€r lillan blev gnĂ€llig drog jag fram dammsugaren. Alltid poppis! TvĂ„ flugor i en smĂ€ll. Rena golv och nöjd unge... StĂ€dade Ă€ven toaletten lite snabbt innan det Ă€ntligen var sovdags för Elsa och lunch för oss andra! 

Eftermiddagen bjöd pĂ„ en liten utflykt med Elias och Edwin. Nu suger vi ut det sista av vĂ„r ledighet tillsammans! Det blev minigolf pĂ„ Ankarmon och sedan mjukglass. VĂ€ldigt uppskattat av bröderna bus... Elsa fick mysa hos sin mormor medans, vilket hon nog tyckte var minst lika mysigt. 

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem var det middagsdags. Korvstroganoff och ris blev det. Även Elsa fick en portion och klappade hĂ€nderna av förtjusning. Vill sĂ„ gĂ€rna byta ut barnmatsburkarna snart, men det Ă€r svĂ„rt nĂ€r jĂ€ntan inte har en endaste tand Ă€n! FĂ„r lite panik, vill ju att hon ska "lĂ€ra sig Ă€ta riktigt" innan hon börjar dagis! Hoppas det ploppar upp nĂ„gon tandsing snart... 

KvĂ€llen blev sedan lugn. Elias och Edwin har spelat fotboll ute och Elsa har sprungit runt med gĂ„-vagnen. Det har gĂ„tt över förvĂ€ntan att hĂ„lla henne vaken pĂ„ eftermiddagarna. Ja, den hĂ€r dagen blev optimal. Hon sov mellan 11:30 och 13:20 ungefĂ€r, sedan höll hon sig vaken till 19:20 innan hon somnade gott. Ett sovschema som vore tipptoppbra! 

Busbröderna somnade som vanligt sjĂ€lva efter dusch, fika och en godnattsaga. Vi vuxna har haft soffhĂ€ng, men nu blir det sĂ€ngen... MÅSTE lĂ€ra mig att somna i tid nu nĂ€r det drar ihop sig till vardag och jobb. Kontorstid dessutom! Tack och lov jobbar jag 08-16 sĂ„ jag slipper dom hĂ€r riiiiktigt tidiga mornarna, och likasĂ„ barnen. Men det blir tufft Ă€ndĂ„. Det jag ser mest fram emot Ă€r lediga helger JÄMT och att vara ledig pĂ„ alla röda dagar. Det har jag typ aldrig varit, sĂ„ nu ser jag fram emot den dĂ€r fredagskĂ€nslan! 

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0