en underbar mysdag...

Idag gjorde hela familjen morgon tidigt. Edwin låg dock kvar i sängen och småslumrade lite medan jag och Mattias gick upp och kokade kaffe. Sedan åkte pappan på jobbet och vi här hemma fick finfrämmande... Vid 7-tiden kom nämligen en efterlängtad Marlene hit, hon är på hemvisit från storstan! 

En riktigt mysmorgon hade vi, med en bebis som kvittrade av glädje. Älskar att han faktiskt tycker om att hänga i soffan nu! Vi drack kaffe, pladdrade på och kikade på OS. En himla fin start på dagen med andra ord. 

Edwin började bli trött och ville sova sin första nap redan vid 09-tiden. Vi klädde på oss och tog en liten promenad med vagnen, och lilleman somnade innan vi ens hunnit ut. Det blev en kort runda bara, men vi hann resa tillbaka i tiden och prata så många galna/roliga/sjuka minnen under tiden vi var ute. Edwin sov en stund till ute i vagnen, så vi passade på att äta lunch då. Men lagom tills att skidorna på teven började så vaknade han. Klart han ville se det! Carro kom och gjorde oss sällskap hon också och Edwin verkar mysa när han lyssnade på vårat tjejsnack, hihi. 

Nästan hela dagen har vi hängt i soffan och haft det mysigt bara. En såndär dag som man verkligen behöver ibland. Men innan Marlene åkte hem igen så körde hon igenom mitt hår med saxen. Vilken lyx att ha bästa frisörkompisen! Hon kapade rejält mycket, drygt 10 cm. Men allt var sjukt slitet, och dessutom så hade jag fått så pass lång lugg att det gick "klippa ihop" den med det övriga håret. Så nu när det växer ut blir det samma längd överallt, det blir finfint! Lite ovant känns det med kort hår. Men vad fasen... Jag har det ju ändå jämt uppsatt för att jag tycker det är i vägen när det är för långt. Och hur härligt är det inte med fräscht nyfrissat hår? Lovely. 

Mattias kom hem från jobbet lagom tills att skidskyttet drog igång på teven. Det blev en big-no-no-middag i soffan... Korv med bröd. Men ibland får det faktiskt bli så, och idag var det en sån dag. Edwin var helt med på att chilla i soffan hela eftermiddagen. Han är så himla go nu! Vill pussas och gosas och prata hela tiden. Sedan försöker han få till ett skratt så hela han fullkomligt kiknar. Mamman sitter med tårar i ögonen och glömmer alla livets besvär. Älskade unge vad du gör livet rikt. Den här bebislyckan går inte att beskriva med ord. Från botten till toppen på några veckor! Jo, jag är medveten om att det kommer fler perioder då jag kommer slita mitt hår och gråta floder för att det är jobbigt. Jag vet hur det känns. Men det är därför jag njuter så oerhört mycket nu, hihi. Att vara mamma är rena rama berg-och-dalbanan! 

Som vanligt ville Edwin inte sova något på eftermiddagen. En kvart hit och dit bara. Men han höll humöret uppe ändå. Han hade sååå mycket att berätta för oss ikväll. Med både leenden och rynkade ögonbryn. Sedan fick han titta på mammas roliga dusch-show, skönt att dom är lättroade dom små liven. Men efter ett tag tog tröttheten över och hade somnade i min famn strax efter 19-tiden. La honom i babysittern ett tag innan jag nattade honom på riktigt i sängen. Så nu sover han, min lilla skatt. 

Jag ligger också i sängen och känner mig trött efter en lång dag. Ska nog krypa tätt intill Edwin och sova snart jag också. Imorgon är det fredag och Alla hjärtans dag. Ingen speciell dag, förutom att man kan mysa lite extra och berätta för alla man tycker om hur mycket dom betyder. Om man vill göra det med blommor, presenter, lotter eller pussar är upp till var och en. Här hemma ska vi bara äta lite gott och pussas extra mycker tror jag :) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0