allihopa samlade igen...

Hela familjen blev hemma även idag. Elias snorar och hostar fortfarande, så det vore bara dumt att lämna honom på dagis och blanda sina baciller med massa andra dagisbaciller. Det gäller att man blir frisk mellan gångerna. Tuffa sjuktider såhär på vintrarna! 

Edwin vaknade upp med feber imorse. Biverkning från gårdagens sprutor. Lillhjärtat... Vi tog lite alvedon, sedan stängde han och jag in oss i sovrummet och sov enda till 10:00, tätt intill varandra. Så mysigt. Mattias och Elias hade soff- och filmmys medans. 

När vi tillslut kom ur sängen var Edwin lite piggare. Men väldigt mammig/pappig. Vi åt frukost i omgångar och gjorde oss redo för dagen. Sedan kom både Frida och Carro kom hit!

Vi gjorde oss iordning för en promenad. Jag, Frida, Carro och båda barnen! Mattias fick snällt stanna hemma och dammsuga. Dammråttorna har varit på besök för länge... 

Edwin somnade på stört i vagnen och Elias gick så duktigt bredvid oss. En sväng till Röda Korset. Jag hittade så gulliga skor till Edwin för en tia! Även en fin cylindervas, Marimekko-pärm och en ryggsäck som Elias så gärna ville ha. Allt tillsammans för en femtiolapp! 

När vi kom hem fortsatte Edwin att sova ute. I två sköna timmar! Mattias fick godkänt på dammsugningen (hehe) sedan tog han en promenix till kiosken. Frida lekte med Elias och jag passade på att göra lite nytta medan lillebror sov. Bädda rent i sängen och städa badrummet... Hä' va på tin! Lagom tills jag var klar kom min mamma också hit. Kaffe och mys! Edwin vaknade och fick mysa med sin äkskade mormor. Vi andra passade på att äta lunch! 

Sedan passade jag på att ta en dusch medan barnen hade både pappa, mormor/bonusmormor och Frida att leka med. Lite skön egentid. Tvätta håret, skrubba och raka benen. Fönade håret och smorde in kroppen, sedan var jag som en ny människa! 

På tidiga eftermiddagen hade vi lite vila/filmmys i soffan. Elias tittade på Toy Story och vi hade det lugnt och skönt. Edwin somnade på min mage och Mattias filade, smorde in och masserade mina fötter! Så gudomligt skönt... Sedan sa vi hejdå till Frida och det var dags att börja med middagen. 

Grabbarna lekte medan jag slängde ihop en kyckling- och broccolisås som vi åt med ris. Mmm... Tom kom hit och lekte med Elias en stund efter middagen och Edwin hade pappa-mys medan jag diskade undan. 

Innan Ica stängde tog Mattias och Elias en promenad för att handla lite smått. Jag försökte få Edwin att vila lite under tiden. Men det blev bara en powernap på max 10 minuter... Fast det kanske var lika bra? Han brukar ju somna för natten så sent i vanliga fall. Nu somnade båda barnen vid 20-tiden! Storebror har varit utan napp sedan i söndags, och somnade utan även ikväll. Duktiga killen! Vi får se om Edwin sover för natten nu, men jag hoppas verkligen det. Vore skönt med en lugn kväll och att själv kunna somna i bra tid. Sedan får vi se när lillchefen vill göra morgon, haha. Elias ska till dagis och pappa ska jobba, så imorgon börjar "den riktiga" vardagen för oss. Det har varit mysigt att ha hela familjen samlad, men rutiner är skönt det också. 

Nu är det vuxentid i soffan innan det är läggdags för oss också. En bra dag lider mot sitt slut :) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0