och så kom helgen...

Fredag! Precis som resten av veckan har hela familjen varit samlad. Det blev alltså inget dagis för Elias denna gång. Men det kanske var lika bra... Han är sjuk så himla ofta, och hinner knappt bli frisk innan nästa omgång börjar. Är det inte magsjuka så är det hosta, feber, snor eller förkylningsastma. Nu börjar dock hostan och snoret försvinna för den här gången, så vi hoppas att denna kurerings-veckan gjort gott för lillvännen. Inga nya dagisbaciller iallafall.

Vi hade en lugn morgon här hemma. Jag och Elias startade dagen med frukost i lugn och ro, medan Edwin myste med pappan i sängen. Bra start! 

När det var dags för Edwin att sova sin första tupplur klädde vi alla på oss och tog en liten promenad. Kiosken, ica och röda korset. Skönt med friskluft... Vi hittade ett fint Bamse-memory på RK, som var helt komplett. Det fick Elias, och så fort vi kom hem så satte han sig och spelade med pappa. Edwin sov en stund ute i vagen och jag donade med lite tvätt. Vika, sortera och slänga in en ny maskin. 

När lillebror vaknade var han hungrig. Men efter att ha fått äta en slurk så var han nöjd med att ligga och vädra rumpan framför teven. Då passade vi andra på att äta lunch och diska undan. Sedan drog jag fram dammsugaren och körde ett snabbt varv i lägenheten, samt i sofforna. Dom ska ju säljas imorgon! 

Mätta och glada blev det lite lek och mys. Både jag och Edwin slumrade till på soffan! Elias har börjat leka så himla bra själv, otroligt roligt att se och tjuvlyssna på. Hihihi. Efter ett tag kom min mamma hit och hälsade på. Även min pappa efter ett tag. Kaffe och mys! Elias fick post i sin postlåda. Ett Brynäskort! Han och Mattias ska nämligen få följa med dom på en Brynäsmatch om en månad ungefär. Glad kille! Först ska dom äta tacobuffé, gå till Brynästiger-land, titta på matchen och sedan skulle han få välja en Brynäströja i shoppen. En rolig upplevelse! Och det bästa för honom kanske är att lillebror inte får följa med, hihi. 

När mina föräldrar hade åkt hem började Edwin krångla vid amningen. Han blir övertrött och bara skriker... Så han och jag stängde in oss i sovrummet och liggammade medan Mattias började med maten. Jag hann faktiskt slumra till en stund jag med innan Mattias väckte oss när maten var klar. Tacosfredag! Vi mumsade medan Edwin satt i babysittern och tittade på. Det är hårt att vara bebis ibland. Efter lite disk och plock tände vi ljus och fick lite fredagsfeeling. 

Kvällen kom och det blev en del lek och mys. Tågbane-bygge, innebandy, babygym och tv-tittande. En lagom kväll med övervägande glada miner! 

Strax innan 20-tiden var det dags att natta två trötta barn. Mattias drog nitlotten ikväll... Oftast är det jag som får dom jobbigaste nattningar med Edwin. Skrik och grin! Mattias brukar natta Elias, och det brukar gå smärtfritt. Men ikväll var det tvärtom! Edwin somnade rätt fort med min tutte i munnen medan storebror var liiiiiite mer högljudd. Han var så trött så allt blev jobbigt och fel. Han joll-grinade och skrek så han nästan satte i halsen. Men efter ett tag insåg han hur jollig han var och började skratta, haha. Sedan gick det lättare att slappna av och komma till ro. Nappen frågar han inte längre efter, den verkar han ha glömt! Helt otroligt, duktiga killen. 

Nu sover alltså båda barnen (Edwin bredvid mig i soffan) och vi vuxna ska poppa popcorn och mysa framför teven. Sista kvällen i soffan! Längtar så tills imorgon när vi får hem den nya.

Trevlig kväll och helg! Även ett stort grattis till Elias fina lillasyster Ida som fyller hela 1 år idag :)








Kommentarer
Johanna

Ååå vad duktig han är med nappen! Jag ska göra allt jag kan och stå på mig. Brukar nämligen bli så att han charmerar sin mamma lite väl mycke. Stenhårda regler här hemma nu också!

2014-02-07 @ 22:05:55
URL: http://johanna--ostlund.bloggplatsen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0