både bra & dålig dag...

Imorse vaknade jag upp med halsont och bara kände blä... Jag som precis blivit kvitt min förkylning. Edwin var rejält täppt i näsan han också, men humöret var ändå på topp. Som alltid när han vaknar. Annat är det med mig, jämt trött och seg. Tack min älskade unge för dina underbara leenden, och för att du får din mamma att orka kliva upp på mornarna. 

Vi startade dagen som vanligt. Edwin framför teven och jag med en kopp kaffe. Hoppades att halsontet skulle försvinna, men nej. Så det var bara att ställa in dagens träff med mammorna och bebbarna... Tråkigt. Men det vore inte roligt att smitta småtjejerna heller ju. 

Istället klädde vi på oss och tog en liten promenad med Carro. Solen lyste och det var underbart... Ny energi och ny luft i lungorna. Vi kikade in på Röda Korset och där fyndade jag två tröjor till mig själv, och en rolig pysselgrej till Elias. En obruten förpackning med "gör dina egna studsbollar" för bara 10 kronor, som jag tror han kommer uppskatta! 

Edwin sov under hela promenaden och fortsatte att sova ute när vi kom hem. Då kunde jag i lugn och ro hänga en tvätt och äta lunch. Hann även krypa upp i soffan med en kopp kaffe och kika på OS. Riktigt lyxigt. Sedan längtade jag efter min lilla bebis... Han vaknade efter ett tag och var sååå mysig. Han brukar inte vilja hänga i soffan så värst länge, men nu var han nöjd med att sitta i mitt knä under hela sprint-tävlingen på tv. Han satt lutan mot mina knän och upptäckte att han hade ett par fötter! Hihi. Riktigt spännande tyckte han, lika spännande som sprintfinalen var. Jösses... Vilket kaos! Men två svenska medaljer blev det, haha! 

Eftermiddagen kom och lilleman blev trött. Men han hade som vanligt svårt att komma till ro och somna... Han fick sitta i babysittern och kolla medan jag lagade mat, spagetti och köttfärssås. Sedan lyckades jag få honom att somna en stund, lagom tajming med att Marlene ringde. Snart ses vi, älskade saknade du! 

Mattias kom hem och vi turades om att äta. Sedan diskade han undan medan jag försökte underhålla en trött bebis som vägrade sova. Till slut slumrade han till i en kvart, men mer än så ville han inte sova. Unge! Turligt nog kom hans mormor och morfar hit, och då skiner han upp som en sol... 

Jag slängde ihop lite chokladbollar, sedan fikade vi och myste med en glad bebis framför teven. Så kul att han blir glad av sin älskade mormor och sin älskade morfar! Han lyckades även pricka in sin tå i munnen, mmmm... Nöjd och glad, haha. 

Fram mot 20-tiden började han bli trött. Har faktiskt lyckats att tidigarelägga hans nattningar från 22-tiden till 20-tiden nu, riktigt nöjd. Vi ammade i soffan ett tag, sedan är det bara att bära över till sängen och fortsätta amma där. Vips så somnar han! Fast oftast vaknar han till 1-2 gånger ganska snart innan han kommer helt till ro. Men allt annat än skrikattacker till 03:00 är guld värt. Äntligen har vi en bebis som slipper ha ont och är nöjd med livet för det mesta. Som vi har längtar efter detta! 

Jag ligger också i sängen nu och känner mig helt däckad. Halsen gör ont, kroppen ömmar och nacken är stel. Tror jag har haft lite feber i eftermiddag... Så det blev alvedon och hopp i säng tidigt. Hoppas jag får sova bort det här inatt, har varken tid eller lust att bli sjuk igen. Stackars Edwin får ingen rolig mamma då. Så vi håller tummarna att det försvinner! Tur att vi inte har några planer för veckan. 

Nu ska jag snusa bebisnacke och sova :)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0