ingen pigg morsa idag...

Imorse var mamman trött och sonen pigg. Ingen bra kombination... Men efter att pappan åkt på jobbet så lyckades jag få honom att somna om i 40 minuter till iallafall. Alltid något. Sedan placerade jag Edwin i babysittern och kastade mig på kaffebryggaren! 

Men jag vet inte om det hjälpte så värst mycket? Dom senaste dagarna har jag börjat känna en näst intill olidlig trötthet som nästan går att likna vid den där hemska tröttheten man kände som gravid. Vidrigt med andra ord. Som gravid kunde man ju slänga omkull sig på soffan och sova i tre timmar om man nu kände för det. Men med en 3 månaders bebis är det inte fullt lika lätt... 

Vart kommer den här tröttheten ifrån? Har känt mig så energilös, trött och nästan sjuk så himla länge nu. Har verkligheten kommit ikapp? Som nyförlöst kunde man ju sova tre timmar/natt och ändå vara hyffsar pigg? Man levde liksom på endorfiner och hade någon slags hög-på-livet-känsla... Har hormonerna börjat landa nu kanske? Eller så är det bara så att detta är livet som mamma, haha. Men nej, såhär trött hoppas jag inte att man alltid ska vara? Får hoppas att jag blir mitt vanliga jag när jag har sluta amma och får behålla min egna energi utan att dela med Edwin. Fast konstigt nog så känns det som att jag aldrig vill sluta amma?! Kan tänka mig att det blir sjukt ångestladdat när den dagen kommer. 

Hur som helst så hade vi en rätt jobbig förmiddag här hemma. Trött mamma och ledsen bebis. Edwin var ovanligt ledsen och skrikig idag, riktigta flashbacks från hur vi hade det för någon månad sen. Usch och fy!

Lilleman kunde bara sova små korta stunder här hemma, så mitt på dagen fick den sura trötta mamman nog. På kläderna och ner i vagnen! Där somnade han som en stock. Och var söt som en liten ängel. Vi promenerade i en timme! 

På vägen hem svängde vi in till Carro. Dom har flyttat till en ny lägenhet här i Forsa så jag måsta ju inspektera och lämna en liten blomma. Himla fin lägenhet! Edwin sov hela tiden ute i vagnen medan jag var där. Otroligt skönt att kunna dricka kaffe och pladdra med Carro. Jag fick liksom vara bara Sara en liten stund. 

När vi kom hem vaknade Edwin och var på betydligt bättre humör. Ja, både mor och son. Då känns livet betydligt mycket bättre! 

Vi myste i soffan, lekte på golvet och förberedde middagen tills pappan kom hem. Edwin somnade igen lagom tills att maten var klar, så vi vuxna fick avnjuta ugnsfalukorven tillsammans. Tjoho! Mattias åkte iväg och jobbade efter maten igen, och jag blev sådär äckligt trött igen. Blä... Edwin verkar vara inne i ett utvecklingssprång igen då det bara ska ätas och bäras runt på hela tiden. Man får liksom anstränga sig rejält för att han ska vara nöjd. Och just idag har det inte varit lätt. 

När klockan var 17:30 kändes det som en evighet kvar tills det var dags att natta lilleman. Provade då att sätta Edwin i babysittern i badrummet så han kunde titta på mig när jag duschade. Det gick bra, så jag passade på att tvätta håret också! Han tillät även sin trötta mamma att avsluta med ett litet bad. Tack äksklingsunge! 

Sedan blev jag faktiskt piggare. Vi låg i sängen och myste/busade ett tag. Edwin fick även provsitta brorsans matsol. I början protesterade han. Grin när jag försökte sätta ner honom... Men när han väl var nere och upptäckte att han faktiskt satt där själv så blev det roligt. Mammas stora kille! Tycker vi kan stanna tiden litegranna. Ja, innan man hunnit blinka så är han väl redan ett år! 

Klockan blev 19:00 och det var dags att amma min lilla bebis till sömns. Det gick på 5 minuter. Yes, tänkte jag... Men han vaknade lika snabbt och tyckte att det var tråkigt att måsta sova. Det tog drygt en timme att få honom att komma till ro. Men lagom tills att Familjen annorlunda började så somnade han. Tur! 

Kvällen har spenderats i soffan. Trots att ett diskberg finns i köket... Men nej, orken finns inte så jag struntar i det. Mattias verkar vara inne på samma spår, så det får väl vara tills imorgon. Hoppas vi får köpa diskmaskinen som står i lägenheten vi ska flytta till. Annars köper vi nog banne mig en ny. Är galet trött på att diska för hand faktiskt. 

Det enda jag tänkte göra nu är att vika lite tvätt. Grabbarna ligger och sover, så det blir som lite lugn terapi att dona med tvätten och plocka ihop här innan jag kryper ner mellan dom. 

Imorgon ska vi äntligen komma iväg till mammagruppen! Vi har ju missat dom två senaste gångerna, så det ska bli kul. Annars hoppas jag på en glad bebis och en pigg mamma imorgon :) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0