behövlig slappardag...

Onsdagen började med en massa mys. Strax innan det var dags för storgrabbarna att kliva upp gick jag och hämtade Elias från hans säng (han sov hela natten där) så vi kunde mysa lite. Kramar och pussar! En betydligt bättre start på dagen än igår. 

När Mattias och Elias åkt på dagis/jobb så somnade jag och Edwin om en stund. Himla skönt. Sedan startade även vi dagen... 

En mysig OS-dag hade vi framför oss. Men nog kunde den ha varit bättre. Jag har nämligen haft så sjukt ont i axlarna, nacken och huvudet. Riktigt sprängvärk. Och Edwin har varit arg hela dagen, oj vad förbannad han har varit. Han har inte grinat eller så. Nej, han har suttit och pratat med sig själv och skällt som en liten surgubbe. Och värre blev det när dumma mamma skrattar, haha. Med rynkade ögonbryn har han ylat och ojat sig för det mesta. Men vem har sagt att man måsta vara glad jämt? Små bebisar får vara arga ibland dom också, hihi. 

Första powernapen tog han ute i vagnen. Det såg ut som vanligt... Han sov i 20 minuter (på pricken!) sedan hör man hans ljuva stämma i babyvakten. Ut och rulla vagnen i en halvtimme, sedan somnade han äntligen och sov i en hel timme. Underbart. Precis tajmning med sprintfinalerna! Ett kämpar-brons och ett tur-brons till medaljsamlingen, härligt. Jag försökte även bota min huvud/nackvärk med alvedon, kaffe, värmekudde, spikkudde och massagedyna. Utan resultat... Alla konstiga amningsställningar och allt bubbande av bebis verkar komma ikapp. 

När min lilla hjärtevän vaknade var han mer glad än arg. Men då och då röt han ifrån. Han har visst lärt sig att han kan styra oss med tonläget på sin röst... Om jag gnäller tillräckligt länge så kommer mamma och tar upp mig från babysitter. Hehehe, lets go! 

På tidiga eftermiddagen fick vi besök x2. Min kusin Frida och lillemans farmor kom hit en sväng! Trevligt tyckte vi båda. Det blev en del soffmys, ja så länge som Edwin tillät. Sedan började han skälla på oss igen, haha. Ibland skäller han så mycket att han tycker det blir roligt. Då skrattar han till, för att sekunde senare rynka ögonbrynen igen och klaga på livet. Goa unge! 

När vi blev själva igen var det dags att börja med maten. Placerade bebis framför teven, utan blöja. Ett säkert kort! Så jag hann faktiskt få klart middagen tills Mattias och Elias kom hem. Baconsås med broccoli, champinjoner och tre sortes pasta. Gott tyckte vi vuxna. Men Elias kastade av sig haklappen, skrek åt oss, sprang iväg, välte sopskyffeln och stängde gråtande in sig på sitt rum. En härlig period han är inne i nu... Efter att han lugnat ner sig och lekt ett tag så lyckades jag få i honom lite mat iallafall. En robot-lek med skeden var dagens lösning. 

Efter maten kom mina föräldrar hit, det gillar vi alla! Edwin blev på glad-hu-mör (a la Bosse Östlin) och myste rejält med sin mormor och morfar. Jag och Elias lekte rymdbuss innan vi dukade fram fika. Kaffe och bullar! 

Sedan tog Mattias med sig Elias och handlade lite. Själv passade jag på att diska undan medan mamma och pappa var kvar. Jag fick även ryggen knäckt och lite massage av min kära mor, tack! 

Strax innan 19-tiden åkte Mattias och kollade på ett jobb, och vi hade två trötta barn här hemma... Som tur var så stannade mina föräldrar här medan jag nattade Edwin. Elias myste i soffan med dom. Men efter ett tag kom mamma in i sovrummet och sa att dom hade borstat tänder, läst saga och att Elias hade somnat på stört i sin säng. Underbart! Så när klockan var strax efter 19-tiden sov båda barnen och jag kunde smyga upp och njuta av tystnaden i soffan! 

Nu kom även Mattias hem, så jag ska passa på att ta ett varmt bad. Se om värken i axlarna försvinner... Sedan blir det nog en till alvedon och hopp i säng. Imorgon vill jag må bättre! Ett bvc-besök och lite spaning på Åhléns står på schemat :) 





 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0