peppar-peppar, vitpeppar...

Den här fredagen startade klockan 06:30 med två bajsblöjor, haha härligt. Edwin passade på att tömma sig preciiiiis när jag tagit av honom blöjan. Sedan vägrade ungarna att somna om! Vi försökte med film på surfplattan (eller smurfplattan som storebror säger) men det funkade inte. Upp och kicka igång dagen med kaffe! 

Lek och mys i soffan. Edwin är fortsatt dålig i magen... Han bajsar var och varannan minut känns det som och (varning för bajsprat) nu har det gått över till att vara slemmigt och grönt. Inte det där vanliga gula "fylliga" bajset. Nästan bara grön vätska liksom. Han verkar inte ha ont, men det bara rinner igenom honom. Det går magsjuka på Elias dagis, så jag hoppas verkligen inte att det är några sånna baciller som har dragits hit... Peppar peppar! 

Förmiddagen fortsatte i ett lugn tempo. Elias lekte och Edwin sov en stund i innevagnen. En skön stund framför OS för oss vuxna! Mitt på dagen blev det lyxig lunch i form av körv och makaroner. Peter kom hot en sväng han också. Barnen var på bra humör, enda tills dom blev trötta. Vi lyckades få båda ungarna att somna samtidigt, lagom tills att semifinalen i hockeyn började. Perfekt. Och ännu bättre blev det när min underbara kusin Frida kom hit med gofika. Puss! 

När Elias vaknade var han väldigt låg och hänging. Vi trodde att han var sjuk eller hade ont någonstans. Han bara gnällde och ville sova. Vi tänkte ställa in eftermiddagens biobesök, men rätt som det var så piggnade han till och ville åka. Samma gamla vanliga Elias var tillbaka! Skönt. Även om vi håller andan och bara väntar på att dagisbacillerna ska anfalla... Det känns som att Elias alltid har oturen att åka på den ena sjukdomen efter den andra, stackarn. 

Hur som helst så åkte grabbarna iväg till bion. En lycklig kille! Frida var kvar här hemma med oss ett tag, så jag passade på att slänga in en tvätt och ta en skön dusch medan hon var med Edwin. Gud så skönt det var att tvätta håret, skrubba, fila, raka och smörja in. Lyxtid. 

När Edwin och jag blev själva hade vi soffhäng. Men han var rätt kinkig, visste liksom inte vad han ville. Bök vid amningen, gnäll och grin. Men är man sjuk så är man... Läste att förkylningar brukar sätta sig i magen på bebisar och att dom då kan få grön slemmig avföring. Så vi hoppas att det är något sånt, och inte magsjuka. Jag lyckades iallafall få honom att slumra till en stund så jag kunde hänga tvätten. 

Vid 19-tiden kom storgrabbarna hem. En himla nöjd Elias! Han hade skött sig bra och tyckte att filmen var bra. Dessutom hade dom varit på leksaksaffären och köpt ett nytt pussel och en liten röd helikopter. En mysig eftermiddag på tu man hand med pappa, väldigt uppskattat! 

Nu har jag precis nattat Edwin medan dom andra har ätit kycklingnuggets till sen middag. Ska snart gå upp och äta jag med. Ligger fortfarande bredvid Edwin och lyssnar på när Elias leker ute i vardagsrummet. Han är så himla rolig, hihi. Han leker ofta kalas och att någon fyller år! Han låtsas slå in presenter och ger bort sina leksaker. "Nu ska jag gratulera för dig pappa! Grattis, du fyller år! Öppna alla paket. Oj, nu kommet tårtan in! Alla får smaka efter att du blåst på ljusen. Titta, nu kommer det folk. Alla dina kompisar! Tomten kommer åsså!" Hihihi, goa unge! 

Fredagkvällen blir lugn. Känner mig inte helt hundra jag heller... Seg, ont i huvudet och lite illamående. Så typiskt om vi åker på nå skit nu. Suck. Det blir en tidig kväll i hopp om att sova sig frisk. 








Kommentarer
Carro

Mina barn blir också oftast förkyld i magen när dom är förkyld. Nu menar när dom är lite äldre blir dom mest slemmig liksom. Men när dom var liten som Edwin då var de också grönt. Typ som "elefantskit" :p fast lösare..
Har även hört att de kan bli så när man ammar. :)
Så hoppas inte se är någon magsjuka på g, fy det är så jobbigt! :(

2014-02-21 @ 22:37:02
URL: http://carroskottar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0