myslördag med edwin...

Idag har vi haft en riktig mysdag. Bara mor och son. Pappan åkte ut på isen tidigt, men vi sussade vidare. Jag känner mig piggare i förkylningen, men var ändå trött när lilleman ville upp. Huvudet är fortfarande segt och näsan lite täppt. Dessutom var natten sådär... Edwin kom inte till ro för ens vid 23-tiden igårkväll. Sedan vaknade han 01:30, 03:30, 05:30 och 06:30 för att äta. Jag tror att han är inne i någon tillväxtsperiod eller utvecklingsfas. Eller jag hoppas det, så detta inte blir en vana! ZzZzzzZ... 

Morgonen var lugn här hemma. Frukost och en kopp kaffe medan Edwin låg på fällen framför teven. Sedan var han faktiskt på gos-humör och tyckte det var rätt mysigt att ligga i soffan och kika på skidor. Glad mamma! En riktigt slapp och skön förmiddag. 

Mitt på dagen trotsade vi det dåliga vädret, tröttheten och förkylningen och gav oss ut på en promenad. Så skönt med friskluft, även om det var rätt tung att skjutsa vagnen i allt snömodd. Svettig mamma! Edwin sov skönt under hela rundan och jag kunde smita in på både ica, kiosken och röda korset. Är på jakt efter en klädhängare! En såndär på fot (har inte ni en sådan hemma mamma?) men hittade tyvärr ingen... 

När vi kom hem igen fortsatte Edwin att sova en liten stund. Jag hann då sno ihop en pizzadeg och förbereda för middag. Sedan var det en tuttsjuk bebis som ropade på mamma i högtalaren på babyvakten. Han gallskrek, rättare sagt. Men efter lite mat blev han nöjd. Dags att vädra rumpan och köra lite nappträning. Resultat? Nedkissade byxor för mamman, och nappen utanför Edwins mun. Han fattar verkligen inte grejen med napp, våran lille gosse. Eller han förstår liksom inte hur han ska suga och få den att stanna i munnen. Han bara gapar, tuggar, sväljer och spottar ut den. Vi fortsätter att öva! 

När pappan kom hem gräddade vi pizzan och mumsade framför teven. Gott! Även fast min del av pizzan var utan ost... Ja, är det nånting jag saknar under denhär mjölkfria perioden så är det just ost. Och bregott, choklad och cremefraiche. Men det funkar förvånansvärt bra ändå tycker jag! Och på måndag ska jag få träffa en dietist som kanske kan ge mig en massa nya tips kring mjölkfria alternativ. Spännande! 

Nu börjar myskvällen här hemma. Vi är mätta och belåtna, ljusen är tända och lilleman sover nu sin sista powernap innan det vid 22-tiden blir natt för honom. Vill så gärna få honom att somna vid 20-tiden istället... Men det är omöjligt att försöka styra över hans trötthet. Han får bestämma ett tag till innan vi börjar försöka med rutiner. Han är ju ändå chefen här hemma! 

Jag ska ta en varm dusch nu och sedan hoppa i myskläder. Får se om jag lyckas lura killarna till att sitta lugnt i soffan och titta på Melodifestivalen... Tveksamt ;)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0