en kalasbra veckostart...

Måndag och ny vecka, vilket innebär vardag och rutiner. Men ändå vart det lite annorlunda den här morgonen. Mattias hade nämligen tandläkartid på förmiddagen, så grabbarna tog lite sovmorgon och åkte inte till dagis för ens till 9-tiden. 

Hela familjen vaknade kl. 07:30 med glada miner. Elias hade kommit in till oss på natten utan att jag märkt något (!) så vi vaknade upp som fyra packade sillar. Hihi, varmt och mysigt. Sedan blev det frukost framför teven innan det var dags för killarna att åka mot dagis. Lite ledsen hade Elias blivit vid lämningen, men hans bästa kompis Hilka kom direkt med en teckning till honom så det gick bra efter ett tag! 

Jag och Edwin myste på här hemma. Slängde in en tvätt och myste i soffan med en pratglad liten killen. Ja, vi satt där enda tills det var dags för hans första powernap... Bäddade ner honom i innevagnen och ställde den vid ytterdörren som stod på glänt. Jag planerade nämligen att dammsuga, och som vanligt så somnade han till ljudet av den. 

Jag hann precis dammsuga klart så slog han upp sina ögon... Lyckades dock få honom att slumra till igen så jag kunde torka golven också. När det var gjort så tyckte han att han hade sovit klart. Mammas skitunge! Men han låg kvar ett tag och lyssnade på musik så jag fick städa badrummet, torka av köksskåpen och hänga tvätten. Tack för det lilla vän. Fräscht och fint här hemma igen! Man vill ju att det ska se någorlunda ut inför statusbesiktningen av vår lägenhet imorgon. 

Mitt på dagen åkte jag och lilleman till stan. Vi skulle fira min mormor som fyller 66 år idag, så vi åkte dit lite tidigare. Edwin sov faktiskt en stund i storebrors vagn ute på balkongen. Och jag satt med en kaffekopp och lapade sol. Varmt och helt ljuvligt. Vågar man hoppas på en tidig vår i år? 

Eftermiddagen kom och folket droppade in hemma hos mormor. Min mamma, pappa, Mattias, Elias, Frida, Mattias, Anette, Janne och Tom. Trångt och mysigt... Vi blev bjudna på tacos, bakelser och kaffe. Mmm! Elias lekte massor med min moster och Frida. Edwin hoppade från knä till knä och myste. Han var på bra humör enda tills det var dags att åka hemåt. Men klockan var ju 18:30 så det var inte så konstigt. Han sover ju knappt på dagarna! Idag har han sovit 20 minuter + 10 minuter + 15 minuter + 30 minuter i olika omgångar. Det är inte alls mycket väl? Det är en himla tur att han sover 12-13 timmar på nätterna, så jag ska inte gnälla. Men ja, det vore skönt om han kunde sova ett långpass på dagen också... 

När vi kom hem hade vi två trötta barn! Edwin fick direkt hoppa i pyjamasen och lägga sig. Vi ammade i en halvtimme, sedan sussade han sött. Mattias gjorde Elias natteklar, och han somnade på bara några minuter i sin säng. Duktiga barn! 

Nu verkar Edwin vara i djupsömn, så jag ska smyga upp och ha lite kvalitetstid med min kära sambo. Ta en dusch, titta på teve, prata vuxenspråk, ha händerna fria från bebis och slippa svara på frågan "varför" tusen gånger. Hihihi, älskade ungar :) 










Kommentarer
Helen

Sådär var Emil förut. Sov bara några småstunder på dagarna, men nu sover han 2-3 timmar på förmiddan och lika på eftermiddan. Så det finns hopp för Edwin oxå ;)

2014-02-17 @ 22:26:31
Sara

Åh vad skönt att höra ;) Man blir ju galen när man hör det där grinet efter bara en kvart, haha... Mama needs her time ibland ;)

2014-02-18 @ 13:35:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0