en lugn och skön dag...

Tisdagen är här, och den började strax efter 06-tiden i detta hem. Det gillades inte av Elias som var rejält trött och verkade ha vaknat på helt fel sida. Jag tror han väckte hela lägenhetshuset med sitt grin och gallskrik... Han skulle minsann INTE ha någon overall på sig! Han låg på golvet och bankade, slog och skrek. Men tillslut lyckades vi lura på honom den och grabbarna kunde åka till dagis. Inte lätt att vara 3 år alla gånger! 

Edwin vaknade av storebrorsans gallskrik han också, men som tur var låg han bara och flinade och lyckades somna om när dom hade åkt. Mamman också, hihi. En timme senare var vi pigga och glada och startade dagen, som vanligt med kaffe och tv-mys. 

När det var dags för Edwins första powernap tog vi en liten runda med vagnen. Han somnade direkt som vanligt, men vad händer när jag parkerar vagnen utanför dörren? Jag hann precis in och ta av mig skorna innan jag hörde det där igenkännande grinet. Gaaaah. Jag fick snällt gå ut och rulla vagnen runt kvarteret i en halvtimme till, sen somnade han äntligen om...  

Den här gången sov han faktiskt en timme, och jag fick lite skön mamma-tid i soffan. Men lite gotta och skidskytte på teven. Jag fick även sällskap av Carro! 

Innan Edwin vaknade hann jag vika tvätten också, sen var det en myssugen bebis som ville komma in. Han fick lite mat, sen blev han så himla go och glad. Nöjd med livet. Hoppas han förstår att det var för att han sovit i drygt en timme, haha. 

Mitt på dagen kom även min mormor hit. Med alla tacosrester från igår! Middagen räddad, tjoho. Vi hann dricka lite kaffe och mysa med Edwin innan hon åkte hem igen. 

Dags för nästa besök... Våran husvärd kom hit för en statusbesiktning av lägenheten. Det såg bra ut tyckte han. Passade även på att fråga lite om den andra lägenheten. Positiva besked! Den hade nämligen fått jättemycket "nedslag" på besiktningen, så det var mycket som skulle göras där. Dessutom fanns det drygt 18.000 kr i fonden. Det skulle bytas golv i ett sovrum, nya tapeter i nästan varje rum, badrummet skulle fixas, köket skulle målas, även köksluckorna, nya fönsterbräden och sedan skulle kanske parkettgolvet slipas. Hipp hurra! Nästan en helrenovering där vi inte behöver göra nånting. Gud så härligt. Det går inte beskriva hur skönt det ska bli med nytt, fräscht och stort. 

På tidiga eftermiddagen när jag och lilleman blev helt själva igen så passade vi på att ta en tupplur på sängen tillsammans. Myspys. Edwin skrällde och sov en hel timme! Nöjd mamma. 

Sedan blev det lite soffhäng innan Mattias och Elias kom hem från jobb och dagis. Edwin blev glad över att se dom, han satt nöjd i babysittern och tittade på oss medan vi mumsade tacos. 

Efter maten fick Elias ett såntdär skrikanfall igen... Han skrek, grinade, välte köksstolar, välte tvättkorgen, kastade leksaker och la sig raklång på golvet. Ordet "sen" verkar vara det värsta ordet han vet. Som tur var gick det över rätt fort, han lugnade ner sig och sa förlåt. Goplupp, det är inte lätt att vara liten och stor på samma gång. 

Samtidigt som Elias var i sitt esse blev Edwin övertrött. Skrik från båda, ja då är det rart med barn. Mattias tog då med sig båda barnen på en kort promenad, så jag fick diska undan i lugn och ro. Just då kunde inte tystnaden ha kommit lägligare, ljuvligt... Men det räckte med 10 minuter disk och 10 minuter i soffan, sedan hade jag laddat om och saknade grabbarna! 

Det var en glad Elias och en vrålhungrig Edwin som kom tillbaka efter promenaden. Sedan hade vi faktiskt en bra stund i soffan framför Bolibompa. Båda barnen var glada och nöjda! Storgrabbarna gjorde några fler studsbollar också. Sen kom det dock lite högljudda protester från storebror igen... Inte skulle han bada inte. Men efter en del skrik och grin så kom han ner i badet och det var nog inte så tokigt ändå, haha. 

Nattningarna av barnen gick smärtfritt ikväll, guld värt. Elias somnade tredje natten i rad i sin säng, utan protester. Duktig storebror! Lillebrorsan somnade som vanligt mitt i maten, hihi. 

Snart ska jag smyga upp från sängen och ha en myskväll i soffan. Med sambon och teven. Trollkarlen från Glada Hudik ska vi kika på! Sedan blir det nog hopp i säng. Imorgon väntar jobb/dagis för storgrabbarna och vi här hemma ska ha en riktigt OS-mysardag! Det vore väl fint med någon medalj till :)








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0