söndag i all sin glans...

Helgen lider mot sitt slut och vi stoppar några lugna och fina dagar i minnet. Även om Edwin har varit himla tuttsugen på nätterna så kan vi verkligen inte klaga... Igår somnade han runt 21:45 och lät mamma och pappa mysa framör en film i lugn och ro, sedan gick vi också och la oss. Gissa när vi gick upp ur sängen imorse? Inte för ens vid 10-tiden! Lyx. 

Förmiddagen rullade på här hemma och vi gjorde oss redo för dagen. Sen frukost, kaffe och mys med lilleman. Mitt på dagen bestämde vi oss för att åka till stan en sväng. Kyl och frys behövde fyllas på!

En sväng på Maxi blev det. Edwin vaknade precis när vi kom in, men han satt nöjd i bilstolen och bara tittade. Mycket roligt att vila ögonen på, och tillslut så somnade han. Gopluppen. Vi passade då på att ta en varsin korv med bröd innan vi åkte vidare. Ett snabbt besök på ÖB där vi fick med oss det vi var ute efter, plus lite till. Två nya fotoalbum, vakuumpåsar, tvålpump och en fin liten ljuslykta. Nöjda åkte vi sedan hemåt... 

Vi svängde in till mina föräldrar. Vi var kaffesugna och dom var barnbarns-sugna, hihi. Jag snodde ihop några mjölkfria chokladbollar, sedan fikade vi och pratade strunt ett tag innan det var dags att åka hem. 

Mattias började med middagen som idag blev potatis, fläsk och löksås. Minus löksås för mig, men mums ändå. Vi fick äta i omgångar då Edwin var väldigt trött och kinkig, utan att kunna komma till ro. Så efter middagen bestämde vi att hela familjen skulle åka till Strömsbruk och hämta storebror, så Edwin fick sova en längre stund i bilen. 

Med en efterlängtad Elias i bilen åkte vi sedan hemåt igen. Edwin sov turligt nog både dit och hem, och Elias pratade bara en massa tok. Han tänkte minsann flytta till ett träd, eller iallafall prova sova i ett träd inatt. Bössan måsta han ha med sig också, utifall han skulle se en älg. Sen sa han att Edwin skulle sitta utanför hans rum under tiden och vattna blommorna. Hahaha, vart får han allt ifrån? Goa unge! 

Vi hade en himla bra kväll här hemma. Båda barnen var på bra humör. Edwin låg nöjd på golvet medan storebror lekte. Mattias var med pojkarna medan jag vek lite tvätt och förberedde dagisväskan till imorgon. Sedan var det dags för kvällsfika. Elias åt riktigt bra och Edwin satt med vid bordet och bara tittade på honom. Tror någon har saknat sin storebror! Han blir liksom nöjd på ett helt annat sätt när Elias är hemma. Han kan ligga själv längre stunder på golvet medan Elias leker och härjar bredvid. Alldeles som att han njuter av att ligga och lyssna och titta på honom. Så roligt!

Kvällsfikat slutade i en mjölkincident som i sin tur ledde till att Elias fick ta en dusch. Mjölk över hela honom, ooops! Efter duschen blev det tandborsting och hopp i säng för honom. Läsa saga med pappa! Sedan tog den bra kvällen slut... Edwin blev helt tokig när jag skulle försöka natta honom. Han gallskrek i en timme och inget hjälpte. Fy tusan vad det är hemskt. Tårarna bara rann på honom, och han var spänd i hela kroppen. Ont i magen och övertrött. Tillslut lyckades jag få honom att somna i soffan, alldeles matt och rödgråten. Lilla hjärtat. Så vi sover ute i vardagsrummet inatt... 

Imorgon är det vardag igen och vi kickar igång den med dunder och brak. Dagis och jobb för storkillarna. Edwin och jag ska till stan på förmiddagen. Ett besök hos dietisten, lunch med min mormor och kanske en loppisrunda. Så vi hoppas att hela familjen får sova bra inatt :)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0