ännu en dag passerat...

Ja, ännu en dag har passerat utan att sticka ut särskilt mycket. Vardagligt och rätt trist. Ja det är så tråkigt att gå hemma när Mattias jobbar, när Elias är hos sin mamma, bebisen är inne i magen och jag har inget "viktigt" att sköta. Inget jobb ännu, och inget plugg. Då är det svårt att få dagarna att gå ibland.

Jag gjorde morgon vid 8-tiden, åt frukost, la mig i sängen igen, läste, klev upp och gjorde mig redo. Dags att göra någon nytta!

Åkte in till Maxi för lite handling. Eller lite... det blev en storhandling till slut. Det var lugnt där, då kan det faktiskt vara skönt att strosa runt i sin ensamhet och plocka varor i lugn och ro. Sen är det ju en mindre fröjd att betala, haha.

Väl hemma packades allt upp - in i skåp, kyl och frys. Åt sedan en rejäl "fusklunch" bestående av ostmackor och lite blåbärspaj från gårdagen. Men mätt och belåten blev vi, bebben och jag!

Sedan gjorde jag ett ryck. Jag satte igång med operaton "städa-bilen-för-första-gången". Ja ni hörde rätt... Jag tror ta mig tusan inte att vi städat den invändigt sedan vi köpte den! Och det var nog i November förra året? Så det var ju nästan ett års nedsmutsning att städa upp! Galet... Det tog sin lilla tid om jag säger så. Och för första gången kände jag mig så trött i ryggen att det gjorde ont. Men fint blev det efter att ha rensat, slängt, skrubbat, putsat, torkat och dammsugit. Sedan skrek ryggen efter vila, så jag var tvungen att lyda!

Efter ett stund liggandes raklång på soffan blev det bättre. Tog en liten prommis till Röda Korset. Hittade fina långkallingar till Elias med spindelmannen, för en ynka femma. Ja okej då!

När Mattias kom hem från jobbet åkte vi till Bobygda. Svärmor stod för middagen idag! Spagetti, körtfärssås, fetaost-sallad och kall cola. Mmm!

Jag och Mattias passade även på att tvätta bilen utvändigt. Det var också längesedan... Men vi har en tacksam färg på bilen som inte ser så skitig ut. Fast nu är den ren och fin, både inne och ute! Skönt inför hösten.

På vägen hem svängde vi in hos Frida, Mattias och djuren. Dom är så söta med varandra - hunden och katten! Pratade, smaskade god paj och tittade lite på hockey. Sedan fortsatte vi hemåt. Niklas kom förbi och spelade yatzy med Mattias.

Själv donade jag lite i Elias rum. Städade, rensade, tog bort ett bord m.m och flyttade om lite i det minimala rummet. Men jag är så glad att vi har det där "kryp-in:et" till honom. Han trivs verkligen där, och får en chans att vara ifred. Ett ställe som är hans, där han har sina saker och där han kan stänga in sig om han känner för det. Skönt för hela familjen tror jag! Ångrar inte en sekund att min walk-in-closet blev ett litet barnrum...

Nu är det dags att sova. Trött, med en vaken bebis i magen. Hoppas jag kan somna ändå. Vaknade härom natten av att Mattias låg och "höll på" med min mage. Frågade vad tusan han höll på med... "Tyst, jag har egen-tid med bebisen" fick jag som svar. Dom låg och kommunicerade för fullt medan jag sov, hihi. Gulligt! Så några problem med att sova, fast bebisen är vaken i magen, har jag tydligen inte! ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0