vi blev hemma allihopa...

Idag har vi haft en riktigt härlig dag tillsammans alla tre + en livlig bebis i magen! Killarna tog ledigt båda två. Ja, dom där familjedagarna är välbehövliga ibland... Och idag passade vi på när vädret visade sig från sin bästa sida!

Vi sov tills vi alla var pigga, sedan gjorde Mattias en rejäl grötfrukost med blåbär från frysen. Mums!

Efter frukosten hade vi lovat Elias att bygga koja. Så grabbarna byggde en riktigt stor en! Själv drack jag kaffe i lugn och ro, diskade och plockade med lite av varje. Är lite segstartad ibland, haha.

Vid 11-tiden gick vi ut i det härliga vädret. Vagnpromenad till Röda Korset, Kiosken för korv-lunch och sedan upp till Norrvägen. Det var en flyttloppis där, men vi hittade inget speciellt. Elias hade med sig "egna" pengar som han valde att spendera på en Brynäsplånbok och ett litet djur. Sedan var han nöjd, trots att han hade pengar kvar. Duktig kille!

Vi gick vidare till min farmor och farfar efter det. Mumsade bär, lekte och fikade både glass och kaka!

När klockan började bli eftermiddag var det dags att promenera hemåt. Elias var trött, så grabbarna tog en powernap. Själv slängde jag in en maskin tvätt och åkte sedan in till stan. Skulle både tanka och handla, så jag passade på att kika in lite secondhand också. En skön stund för mig själv!

På Resursen hittade jag bland annat en snygg "skjorttröja" med Bamse på till lilleman, och en finstickad tröja till mig själv. Fast den sitter lite tajt över kulan just nu, men när bebben är ute ska jag väl ha något fint också! Köpte även någon t-shirt till Elias och en boby till bebisen. Dom har så fina kläder på Resursen tycker jag! Fler besök där blir det i höst.

På Maxi blev jag längen. Handlade det jag skulle, plus lite mer. Det brukar bli så, haha. Elias fick sig en ny höstmössa, med två olika utseenden. Stjärnor ena dagen och randigt den andra!

När jag kom hem hade pojkarna vaknat. Vi passade på att ta vara på det fina vädret. Elias åkte sparkcykel, jag hängde tvätten ute och Mattias lagade middag som vi sedan avnjöt utomhus. Ett ihopplock av lite av varje. Bland annat smörstekta kantareller som tillbehör, mmm!

När vi alla var mätta och glada planerade vi hur kvällen skulle se ut. Vi kom fram till att det fick bli en tur till skogen! Elias var överlycklig som skulle få plocka bär med nya bärplockaren, hihi.

En härlig kväll i skogen... Elias plockade lingon och trallade på. Goplupp! Vi blev inte allt för länge, men lite blåbär och lingon fick vi iallafall med oss hem. Elias var nöjd. Och gissa om vi fick gott kvällsfika när vi kom hem?! Fil med färska bär. Vi satt längen i köket och åt och filosoferade, det är så roligt att prata med Elias nu! Att få höra exakt vad han tänker på, funderar över och tycker om allt möjligt.

Sedan var det läggningsdags för Elli, han var duktig och la sig i sin säng - trots lite grin och protester. Så medan Mattias nattade lilleman passade jag på att diska undan både middag och kvällsfika. Sedan hoppade jag in i duschen.

Oj vad en dusch kan göra underverk ibland. Rena rama terapin! Tog en lång varm lyxdusch med hårinpackning och grejer. Skrubba, klippa naglar, smörja in... Sedan känner man sig som en ny människa!

Snart blir det hopp i säng för oss vuxna också. Mattias jobbar imorgon, men Elias ska få vara hemma med mig. Vi har en liten "dejt" inbokad.

Är lite, lite avundsjuk på mamma och pappa som just nu befinner sig i ett soligt Turkiet. Härligt... Hoppas ni njuter och har det bra! Men vi har det rätt bra här hemma också. Tända ljus, mörker och soffmys är ju en favvo hos mig! :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0