fotboll & försäkringkassan...

Det blev ett kärt återseende med mamma och pappa som kom hem från Turkiet igår. Dom hade köpt fina saker till oss alla, mest till Elias, hihi. Jag fick ett badlakan, en ljuslykta och en gooood parfym från taxfreen för att jag klippte gräs och skötte katt. Mattias fick en snygg tröja och Elias fick (eller ska få på söndag) Zlatan fotbollskläder, spinderman-tröja, Björn Borg kalsonger, ett flygplan som åker runt och låter och en massa godis. Dom är snälla dom, och vi är glada!

Mattias hade även varit där och satt upp eluttag på inglasade altanen medan dom var bortresta. Så som tack bjöd dom oss på mat igår, och sedan till Sundsvall för att se på fotboll. Giffarna mot Ängelholm! Riktigt roligt att titta på.

Imorse var jag pigg när klockan ringde. Mattias åkte till jobbet, själv satte jag på kaffekokaren och tog en skön morgondusch. Sedan åt jag frukost framför teven. Bra start på dagen!

Medan jag vaknade till liv passade jag även på att framkalla en massa kort. Hade 100 gratis bilder att beställa. Gjorde även fyra "mindre förstoringar" och fyra "stora förstoringar" av bilderna från familjefotograferingen. Så för ca 130 vanliga foton + alla förstoringar ska vi betala 213 kronor med porto. Inte alls farligt! Skönt att ha det gjort. Längtar tills de kommer. Hoppas även att jag har ork till att sortera och sätta in hundratals kort i alla olika album osv. Har massor av kort som redan ligger osorterade. Men dom finns iallafall... Haha!

Sedan åkte jag in till stan. Fick hem blanketten om föräldrapenning härom dagen, och jag fattade INGENTING. Så ett besök hos Försäkringskassan stod på schemat. Tur att jag åkte in idag!

För det första hade jag fått hem fel papper, så jag fick ett nytt och hon visade hur jag skulle fylla i det. Sen har jag trott att jag enbart kan få lägsta föräldrapenning i och med att jag är arbetslös. Men om man är inskriven på Arbetsförmedlingen SENAST inom tre månader sedan man jobbade sin sista dag, finns det chans att man får "räkna ut föräldrapenningen" på tidigare inkomster. Jaha, när jobbade jag min sista dag då? Jo, den 31 maj. Tre månader framåt - juni, juli, augusti... Dagens datum är 29 augusti, vilket innebär att jag endast hade två dagar på mig innan chansen till högre FP skrotades helt. Vilken tur! Så jag hoppade vidare till Arbetsförmedlingen och blev inskriven direkt. Nu är det bara att hålla tummarna att det funkar! Allt ska stämma och alla intyg ska vara medskickade. Intyget jag fick från AF idag plus arbetsgivarintyg...

Så nästa uppgift var att begär intyg från mina två senaste jobb. Ringde chefen på skolan jag jobbade på, han skulle fixa ett så fort som möjligt. Sedan gick jag till Dackås och fikade och pratade med gamla kollegor. (Hade jag vetat att jag var gravid hade jag ju aldrig sagt upp mig därifrån! Men nu är det som det är.) Hade tur att chefen var där och hade mitt arbetsgivarintyg med sig. Toppen! Nu väntar jag bara på det andra, sedan ska allt fyllas i och skickas in. Nu har jag iallafall gjort det jag för tillfället kan, om det funkar eller inte återstår att se. FK känns som en djungel för mig!

Nu är jag hemma igen och ska snart börja med maten. Men först ska jag nog blunda en lite stund. Vad som händer resten av dagen och kväller får vi se :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0