in i vecka 26 imorgon...

Imorgon går jag in i vecka 26 i graviditeten. Det går fort, men ändå långsamt. Försöker njuta varenda sekund...

Idag var det dags för "första" besöket hos min barnmorska. Jag har ju varit där och träffat henne en gång tidigare, samt gjort två ultraljud uppe på bb, men idag var första gången vi skulle träffas sedan inskrivningen i April. Mattias kom dit han också!

Det kollades viktuppgång, blodtryck, blodvärde, SF-mått (magmåttet), vi lyssnade på hjärtljuden samt pratade om lite tankar och funderingar.

Allting såg väldigt bra ut med både mig och bebis tyckte barnmorskan. Vi följde kurvan nästan mitt i prick, normalt med andra ord. Så skönt att få veta! Alla värden var utan anmärkning, jag behöver inte ens äta järntabletter.

Viktmässigt har jag redan gått upp 8 kilo sedan inskrivningen. Mycket tycker jag! Vet ju att några av dessa kilon är "lat-kilon" och "godis-kilon" som inte behövs egentligen. Fast huvudsaken är ju att bebis mår bra! Men vikten såg normal ut sa hon. Gillar det där ordet NORMALT, haha.

SF-måttet (från blygdben till livmoderns överkant) var 24 cm och bebisens hjärtljud låg mellan 142-146 slag per minut. Hon hittade inte bebisens rygg där man hör hjärtljudet bäst, men vi hörde bra ändå. Sedan fick barnmorskan en rejäl spark på apparaten, så bebisen låg nog med ryggen inåt, hihi.

Vi anmälde oss också till en föräldrargrupp. Det fanns två grupper för Novemberbarn, vi valde den tidiga och snabba. Den börjar den 4 September och slutar den 25 September, så det blir en träff i veckan, fyra gånger. Den andra gruppen höll på från September enda till 31 Oktober... Känns skönare att träffas nu medan jag mår bra och är pigg!

Det känns skönt att vi fått en OK-stämpel på både mig och bebisen! "Den verkar må underbart där inne" sa hon. Nästa besök sker om en månad ungefär.

Visst har även jag "baksidor" med graviditeten... Det är inte alltid så glamouröst. Men jag tackar han där uppe för att jag sluppit illamående, foglossning, svullna leder, sömnproblem, nästäppa, bristningar och krämpor - ÄN SÅ LÄNGE. Har inte ont nånstans! Det jag däremot lider av är att jag har mycket flytningar (hehe sorry känsliga läsare) och är allmänt känslig "där nere". Immunförsvaret där är sig inte direkt likt... Kliar och svider i perioder så jag blir tokig ibland, haha. Men det är det värt. Och nu vet ni att jag inte mår som en prinsessa hela tiden!

En annan baksida är allt med försäkringskassan som ska fixas... Ska skicka in moderskapsintyget snart, och försöka förstå mig på djungels regler. Undra hur det blir om jag kommer in på utbildningen jag sökt?! Är reserv 13 just nu. Tänker inte ta något studielån, men undra om jag kan få både studiebidraget och föräldrapengen samtidigt? Måste kolla upp... Jobbigt när man känner sig nollställd bara!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0