suring, sleepover, kräftor...

Imorse tog vi en liten skön sovmorgon, hela familjen. En ledig familjefredag väntade! Vi klev upp, åt grötfrukost och gjorde oss redo för dagen...

Förmiddagen spenderades inne. Elias var utan blöja hela tiden. Ingen olycka, men inget i pottan eller toaletten heller. Så när vi skulle ta en promenad till ica för att handla lite tog vi på blöjan. Bekvämt! Och då var det visst någon som passade på att tömma blåsan, haha.

Efter promenaden var det lunchdags. Tacoresterna från igår räckte precis. Sedan tog grabbarna en powernap tillsammans. Då passade jag på att diska undan lite snabbt och sedan tillverka en kiss, bajs och sovtavla. Ett slags belöningssystem med klistermärken, som till slut leder till en överraskning. Så får vi se om det hjälper till litegrann i pott-träningen. En extra knuff liksom. Men jag antar att det kommer när det kommer, helt enkelt. Vi får provar och se!

Fram emot eftermiddagen packade vi in oss i bilen, hämtade upp Tom och åkte sedan vidare till Elias farmor och farfar i Bobygda.

Surströmming stod på schemat! Och köttbullar till dom som föredrog det. Jag åt lite av varje. Elias tyckte vi var konstig som åt fiskar sådär! Efter maten åkte Mattias och Tom iväg och fixade med kräftburar. Jag tog hand om disken medan Elias hade fredagsmys med "famme å faofaw". Godis, barnprogram och fixa natt-mys på övervåningen. Elias är i en period då han vill "lälpa till" med allt, så han tyckte det var roligt att få hjälpa farmor att bädda rent i sängen. "Mysigt famme, vi sova här?"

När det blev kväll fick Elias hoppa i sovkläder och borsta tänderna. Eller ja, han bad faktiskt om det. Jag undrade om han inte skulle vara vaken till pappa och Tom kom tillbaka, klockan var inte så mycket. Men nej, han skulle promt upp och lägga sig med farmor och ha mys. Goprupp!

När grabbarna kom tillbaka så hoppade vi i varma kläder och begav oss ut på äventyr! Dags att fiska kräftor.

Så just nu sitter jag i en jaktstuga... Efter "första rundan" hade vi redan fått 69 kräftor i alla burarna. Nu är killarna ute och plockar upp igen. Hoppas på bra fångst! Dock börjar jag bli trött... Tir vi har massa fika och godis med oss. Dessutom hade vi en kudde i bilen, så det kan hända att jag slumrar till här inne. Antar att klockan blir närmare 03 innan vi kommer hem! ZzzzZz...

Vi åker hem till Forsa inatt, sedan hämtar vi upp Elias i Bobygda imorgon. Då väntar nya äventyr! Järvzoo med Peter och Ebbe. Sedan kanske en kräftskiva med Hellberg/Mikaelsson! Så nog bör jag försöka slumra lite här i stugan om jag och bebben ska orka med morgondagen ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0