skogspromenad & lyskväll...

Lördagen börjar lida mot sitt slut... Det har varit en alldeles lagom dag! På förmiddagen donade jag som sagt lite här hemma. Tvätta, bädda rent i sängen, diska, städa badrummet och lite annat fix.

Sedan åkte jag till mamma och pappa en sväng medan Mattias ville slumra på spikmattan. Drack kaffe och pratade strunt. Sedan rotade jag fram två förvaringsbackar som jag tog med mig hem! Eftersom vi bor i en två:a med walk in closet, där det är tänkt att massor av kläder ska få plats - men som numera är Elias rum, har vi bara 1 garderob och 1 linneskåp i resten av lägenheten... Optimalt för snart 4 personer, haha. Som tur är köpte vi en billig garderob på Jysk, där Mattias får plats med allt sitt. Elias har en byrå i sitt rum och bebisen har ett skåp i vardagsrummet där deras kläder bor. Men vi behöver mer plats...

Så dessa förvaringsbackar blev en bra räddning! Barnen har nu en varsin låda med växa-i-kläder. Kläder som vi inte vill ha ute i förrådet för dom kommer ju snart att användas. Men dom ändå tar för stor plats i barnens "nuvarande" garderober där det redan är trångt med kläder i "dagens storlek". In med backarna under sängen, på med locken mot allt damm, ta fram när den dagen kommer och pang bom så var allting löst. Hurra!

På eftermiddagen åkte jag och Mattias till Bobygda. Han skulle kolla till några älgpass, så jag följde efter med siktet inställt på svamp!

Det blev några timmar i skogen. Mest vandring... Puh! Jobbigt att gå till alla älgpass. Men vi hade kaffe med oss, och vi fick ju lite lön för mödan ändå - en kasse med kantareller, trattisar och en Karl Johan. Mmm! Blåbären var stora och fina, så innan vi åkte hem handplockade vi nästan 1 liter. Perfekt att frysa in! När vi kom till Mattias föräldrar fick vi en påse plommon också. Härlig skörd idag, haha!

När vi åkte ifrån Bobygda var det redan kväll. Vi beställde pizza från Delsbo, sedan åkte vi runt Dellen på hemvägen. Lyskväll. Och som det lyste runt sjöarna! Vi stannade till vid Norra Dellen och åt våra pizzor, sedan åkte vi en genväg för att titta på lysena kring Södra Dellen också. Riktigt mysigt med marschaller överallt...

Nu är vi hemma och är dödströtta. Har fryst in blåbären, men svampen orkar vi inte rensa för ens imorgon!

Har duschat och krupit ner i en renbäddad säng nu. Ljuvlig känsla! Imorgon väntar en rolig dag med fotboll, besök, fotografering och starten på Elias-veckan. Så några timmars sömn innan skulle sitta fint. Och som det känns nu är det inga problem att somna ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0