fått lite gjort iallafall då...

Denna tisdag låg jag kvar i sängen till 8 innan jag klev upp. Jag var trött efter en kissnödig natt. Vilda bebis, hihi. Jag hade nog kunnat somna om och sova längre, men mormor hade bjudit mig på frukost så jag klev upp och gjorde mig klar.

Att sedan börja dagen men mormors gröt är inte illa! Åt tills magen sa stopp, la mig på sängen, slumrade till lite skönt och blev sedan väckt av mormor som kokat kaffe. Mysig morgon!

Jag hade med mig en ikeakasse med trasiga kläder, så efter kaffet tog vi fram nål och tråd. Vi hjälptes åt att laga allt (mest min aktive sambos kläder) och oj vad snabbt det gick. Nu kan jag stryka en punkt på listan av saker som "ligger över en" - skönt. Sedan kom min kusin Tom och min kära moder också dit. Då bjöd mormor på god paj-lunch med sallad. Mmm!

Eftermiddagen har spenderats på stan. Jag och Tompa satte oss på ett café medan mormor och mamma uträttade sitt. Kikade på folk och smuttade på en kopp té.

Jag kom hem samtidigt som Mattias kom hem från jobbet. Vilket betyder att ingen middag stod på bordet som det alltid annars brukar göra... Det blev falukorvs-mackor och mjölk framför teven. Fasligt gott, och ibland är sådan "middag" faktiskt tillåten!

Sedan trängde vi ner oss i badkaret allihopa. Mattias, jag och bebismagen. Trångt med mysigt. Fast efter ett tag fick nog Mattias klaustrofobi, så jag fick bre ut mä' och njuta själv i skumbadet.

Efter det mysiga eftermiddags-badet gjorde jag ett litet ryck här hemma. En av punkterna på listan var att byta sängkläder, så det gjorde jag. Fräscht och renbäddat, finns det något härligare?

En annan punkt på listan var att rensa bland överflödiga prylar här hemma. Så jag gick igenom min garderob, jackor, väskor, leksaker, köksskåp och lyckades få ihop en hel säck med "skräp" som ska till Röda Korset. Jag hade nog tänkt mig att rata mycket mer, men en säck är bra det också, dessutom blir det nog fler varv här hemma i höst när "rensa-ut-humöret" brukar vara på topp!

Tre punkter på to-do-listan struken! Och en maskin tvätt är hängd. Det innebär att jag kan slappna av och mysa järnet ikväll. Det blir en Wallander-film med hjärtat, lite chips till kvällsfika, tända ljus och sedan kryper vi ner i rena sängkläder. En helt okej tisdag känns det som! Imorgon ska jag ta tag i städningen här hemma, golven är både skitiga och klibbiga ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0