en riktigt härlig rivstart...

Måndag! Tillbaka till rutinerna efter ett underbart sommarlov... För visst har vi väl haft en härlig sommar! Jag minns inte sist jag badade så här mycket som vi gjort i år. Vi har verkligen badat järnet i både pool och insjöar, solat, fiskat, åkt båt, varit på Furuvik, Buspalatset, Mulle Meck, ätit frukost ute, promenerat, tittat på båtar, plockat bär, grillat, tittat på fotboll, kastat sten i vattnet, plockat blommor och ja... haft det helt underbart helt enkelt. Jag har även badat i havet, vilket säkert var 5-6 år sedan jag gjorde! Och en helg uppe i Landön på tu man hand med Mattias blev det ju. En fin sommar med andra ord.

Idag ringde klockan 05:45 och det kändes ändå lite mysigt att gå upp, trots allt. Väcka en spänd och glad Elias, äntligen skulle ha få börja på stordagis!

Det gick helt suveränt att lämna honom. Trots ny avdelning! Först letade vi och inspekterade vi hans nya hylla, han ville veta vart hans skor skulle stå och vart regnkläderna skulle hänga. Det ville han liksom ha koll på, storkillen. Sedan gick vi till fröknarna. Han var lite tyst, tittade sig runt. Men sen lossnade allt och han skulle visa det ena efter det andra. Ny vattenflaska, ny ryggsäck och cool tröja! Ja, då kramades vi hejdå och inte en enda protest från Elias sida. Så himla skönt.

Väl hemma gjorde jag ett ryck. Eller först slängde jag in en maskin med tvätt och drack kaffe framför teven. Men sedan körde jag igång. Dammsög, bäddade, plockade, dammade, städade badrummet, torkade golven, rengjorde kaffekokarn, hängde tvätten ute och vattnade blommorna.

Ett välbehövligt morgonryck, redan innan klockan 10 var jag klar med allt. Då bestämde jag mig för att åka till stan en sväng.

Köpa present till Frida som fyllt år och kommit hem från Grekland, äntligen! Kikade på lite annat också. Sedan blev jag extremt hungrig, så det fick bli en fikadejt med mig själv. Jambomacka, mmm!

Mitt på dagen åkte jag mot Forsa igen. Stannade till hos mamma. Somnade till en skuss i solstolen, sedan kom mamma ut med en gott fruktfat. Lovely!

På tidiga eftermiddagen åkte jag hem. Dags att börja med middagen! Ja, med rutinerna följer även middagarna. Under somrarna är det ingen ordning alls på maten, hihi... Men nu laddar vi om!

Måndagen till ära gjorde jag korvstroganoff med bulgur och grönsaker. Ställde undan den färdiga middagen, hoppade in i duschen och hämtade sedan hem Elias.

Han hade nog velat sova på dagis verkade det som, hihi. Han hade inga planer på att följa med hem. Dom var ute och lekte nakenfis när jag kom. Hans favorirfröken Emilia, två andra barn och en vattenspridare. Kände mig hyfsat chanslös, haha. Men efter ett tag ville han klä på sig och följa med hem, fast han frågade om det var dagis imorgon igen. Så roligt att han trivs! Allt hade gått superbra och nu håller vi tummarna för att det håller i sig...

Väl hemma åt vi middag hela familjen. Gott med riktig mat igen, efter allt för mycket flöt i sommar. Sedan lekte grabbarna medan jag diskade undan.

På tidiga kvällen åkte vi ner till fotbollsplanen. Vilken härlig sommarkväll. Elias fick 15 kronor som han fick bestämma själv över vid kiosken. Då fick han välja, betala och se att pengarna försvinner när han köper något. Han valde att köpa en klubba och en isglass, sedan var han nöjd. Han lyckades pruta ner glassen också. "Kosta glass 5 kroner vaaa", hihi.

Vi stannade inte så längen. Anledningen till att vi åkte dit var för att han skulle få träffa min kusin Frida (favoriten) och min mormor. Han har inte träffat dom på över en månad, dom har varit på semester - en i Duved och en i Grekland, så båda fick en bamsekram!

När vi kom hem blev det kvällsfika och snabbdusch för Elias. Sedan hopp i säng! Trött kille...

Själv har jag vikt tvätt och plockat in våra egna odlade sockerärtor. En hel skål. Gott kvällsfika! Nu blir det dock sängen snart... Riktigt trött efter denna rivstart. Ladda om några timmar, sedan kör vi igen! Hoppas vi kommer in i rutinerna snart. Skulle även kunna tänka mig lite svalare luft. Höstiga vindar och mörka kvällar vore väl nått. En varm dag som denna har varit olidlig för ett stort preggo! Har bakat bebis i 6 månader nu och längtar efter lägre temperaturer ;-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0