kläder hit och kläder dit...

Fredagen har hittills gått i klädernas tecken. Kläder hit och kläder dit. Jag började dagen med frukost och morgonbestyr, fick besök av kusin Frida också. Sedan styrde vi bilen mot Delsbo och Säcken. 

Där fyndade jag en superfin täckjacka och ett par överdragsbyxor till Elias! Så fint skick. Betalade 60 kr för jackan och 20 kr för byxorna, verkligen överkomligt. Hittade sedan ett par oanvända vantar i goretex för endast 10 kr. En hel höst och vinteroutfit till Elias för 90 kronor! Dessa kläder blir perfekt innan overallen åker på. 

Vi besökte även Dakapo och Röda Korset innan vi var nöjda. Andra fynd jag gjorde för en billig peng var en fin pyjamas till bebisen från Newbie, två matlådor i rostfritt, en kofta till mig själv samt en sjal/halsduk. Runt 200 kronor för allting, och då är Elias ytterkläder också inräknade! Bra loppisdag.

När jag kom hem "inventerade" jag våra ytterkläder. Undan med för små storlekar, undan med för kalla jackor, in med varmare och en titt bland mössor och vantar. Passade på att märka alla Elias ytterplagg och vantar också. 

Sedan gick jag vidare till min garderob. KAOS! Rensade ur två stora kassar med kläder. Händan efter ska jag tänka efter både en och två gånger innan jag handlar mer kläder till mig själv. Mycket blir bara liggandes... Tur att det är billiga secondhand-kläder jag köper, annars hade det kännts tungt att skänka bort så mycket! Ordning och reda bland kläderna igen, skönt. 

Hoppade vidare till Mattias garderob som var minst lika stökig. Han har inte lika mycket kläder som mig, så det räckte med en städning och organisering. Fyra plagg fick tacka för sig också. Ordning även i karln's garderob nu! Elias klädbyrå var det inte längesedan jag gick igenom, så där är det fortfarande rätt storlekar i bra ordning. 

Vidare till nästa. Vika bebiskläder och packa bb-väskan. Ja nu är den äntligen packad. Skön känsla... Förlossningen skulle ju kunna sätta igång när som helst egentligen (!), det är bara 5 och en halv vecka kvar, så det känns bra att veta att allt är redo. Det enda som ska ryckas med i sista stund är väl mobil, laddare, plånbok, neccesär och kamera. Men vi hoppas väl att bebben stannar i magen några veckor till va! 

När jag var klar med allas garderober var det dags att hänga en tvätt. Men nu så, nu är jag trött på kläder för idag! Har hoppat ur jeansen och lagt mig på soffan. Ond rygg och sammandragningar! Jag får nog lugna mä nu...

När Mattias kommer hem blir det hemmagjord pizza till fredagsmiddag. Ska vila ett tag till innan jag sätter igång. Sedan väntar en ensam helg på mig. Mattias älgjakt drar igång tidigt imorgon, så han sover i Bobygda ikväll och några dagar framöver. Själv sover jag hemma hela helgen. Men på söndag får jag iallafall hämta Elias! Efter dagis på Måndag åker nog vi också till Bobygda och hälsar på. Ja vi får se hur nästa vecka blir helt enkelt. Det enda jag vet är att jag ska ta ett varmt bad sen ikväll, titta på fotboll och bara mysa. Sen hoppas vi att helgen också blir bra :-) 

Är så glad över dagens fynd. Det bästa är helt klart Elias snygga jacka! (Den har lite blått i sig vilket kanske inte syns på bilden...) Vi var i behov av en täckjacka, så denna för 60 kronor är ju helt perfekt. Även den gulliga pyjamasen som vår lilla pojke eller flicka snart ska sussa i var ett bra fynd....


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0