putsa fönster och packa om...

Måndag och en ny vecka har dragit igång! Jag hade planerat in en sovmorgon, men en envis Carro väckte mig... Tur jag tycker om na ändå, haha. Klev upp och åt frukost framför Nyhetsmorgon. 

Förmiddagen spenderades i stan med jäntan som väckte mig imorse. Mysigt! Det blev någon liten julklapp inhandlad, en liten present till farsdag och även en del fint till mig själv! Skönaste mjukbyxorna, en kofta, blockljus och en fin ljusstake i betong. Lite uppmuntran såhär i den mörka och tunga gravidmånaden... Innan vi åkte hem svängde vi in till min mormor på fika också. Mjukpepparkaka, mmm! 

När jag kom hem satte jag igång och putsade alla fönster. Dom har varit extremt skitiga ett bra tag då ingen har gjort något åt dem sedan i våras... Ja, då var ju min mormor här och hjälpte mig att putsa noggrant, emellan alla fönster. Så idag tog jag bara insidan och utsidan. Men vilken skillnad det blev! Bort med all flugskit och kladdiga handavtryck... Fräscht! 

När alla fönster var putsade blev jag trött i ryggen, la mig på soffan och vilade ett tag. Tro mig, alla ni som tycker att jag härjar och bör vila mer - det göööör jag! Jag lägger mig ofta på soffan och andas. Och oftast räcker det med en liten stund. Jag är glad att jag orkar hålla igång ändå, för annars hade jag blivit tokig. Annat vore det väl om jag haft ett jobb att sköta också. Men det har jag inte. Har inte jobbat under hela graviditeten... Jag sover även rätt bra på nätterna och sover ut nästan varje morgon. Men det är klart att min energi också tar slut, att jag blir trött och får ont - lika klart som att jag då lyssnar på min kropp och vilar!

Resten av eftermiddagen spenderades i köket. Lagade middag och donade tills sambon kom hem. Köttfärssås-måndag!

Efter lite disk och plock så tappade jag upp ett varmt bad. Så skönt för en trött rygg! Låg längen och bara njöt. Sedan var jag som en ny människa. Alldeles varm och mjuk i kroppen med nytvättat hår, det är grejer det... 

Sedan fick jag ett ryck och packade upp bb-väskan. Ville göra om. Var inte nöjd. Visste att jag hade packat i på tok för mycket... Jag menar, vi bor liksom 10-15 minuter från förlossningen och har massor av släkt och vänner som kan komma med mer om vi sedan blir kvar på BB längre än planerat. Så jag packade om och tror jag är nöjd nu. 

Till bebis:
2 bodys i strl 50 och 56 
2 byxor i strl 50 och 56
2 pyjamaser i strl 50 och 56
2 "dressar" i strl 50 och 56
(Alltså ett plagg/storlek)
1 varmare kofta
2 filtar (en tunn och en tjockar)
2 par strumpor, mössor och socka
1 overall till bilfärden hem
Bilbarnstol i bilen

Hygien:
Duschcreme, schampoo, balsam
Bodylotion, barnolja och läppcerat
Några blöjor (tror man får där va?)
Stora bindor
Bröstvårtscreme
Tandkräm och tandborste
Småhanddukar

Till mig:
Blodgrupperingen
Underkläder, strumpor
Amnings-bh
Amningskupor
1 amningslinne
1 amningströja
1 par mjukbyxor
(Ev. strumpbyxor & tunika, har ju även dom kläder jag åker in i att använda)
Hårsnoddar + neccesären i sista stund

Till oss:
Pengar
Mobiler
Kamera
Vattenflaska
Mobilladdare
Kortlek, penna, papper
Något gott att äta på
Ombyte till Mattias

Det sista gemensamma får vi ju rycka med i sista sekunden. Resten är nedpackat och får plats i en behändig väska. Ni som har erfarenhet - har jag missat något superviktigt? Tipsa gärna en nervös förstföderska... Något annat jag undrar är hur det är med handdukar där? Får man låna handdukar till dusch? 

Ska försöka att inte tänka så mycket framåt nu, blir bara uppspelt och nervös. Blir nog soffan ett tag till och lite kvällsfika innan vi tackar för oss. Sängen lockar :-) 





Kommentarer
mamma

En fråga från pappa...han undar när mattias ska få tid att byta om och spela kort? ;-) skämt å sido....blir nog bra det där sarsikel <3

2013-10-21 @ 21:38:40
Sara

Det kan bli långdraget och svettigt, det vet man aldrig ;-)

2013-10-21 @ 21:50:22
Petrahelena

Handdukar får man där. Tack och lov. Det är liksom som ett rum där det finns dusch/toa där finns även ett skåp med handdukar/bindor/trosor/mjuka Goa sjukhusrockar.
Handdukarna blir ganska blodiga om man säger så. Pga av avslaget. Så man använder dom sen slänger man dom i en tvättsäck. Stackare som tar reda på't!
Åh, snart är det dags! :D

2013-10-22 @ 08:27:12
URL: http://petrahelena.bloggplatsen.se
Sara

Åh vad bra, tack för svar!! Tror nämligen att dessa handdukar, trosor och sjukhusrockar kommer att användas flitigt av mig... Antingen så bryr man sig inte hur man ser ut där, eller så känns det skönt att fräscha till sig och ha sina egna kläder. Det beror väl liksom på hur man mår och hur allt gått... Går nog knappast att planera! Hihi ja, snaaaart så :-)

2013-10-22 @ 09:17:36
Anna Groth

Haha, kom ihåg att jag brydde min inte ett smack när jag "gick" runt i korridoren efteråt :) Såg ut som ett spöke kan jag tänka mig :)
Kom ihåg att ta med hårsnoddar och spännen, inge roligt när håret är i vägen !!

2013-10-31 @ 20:30:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0