säger hej till vecka 36...

Imorse var jag trött när jag vaknade. Det blir en hel del kiss-spring på nätterna, jobbiga "blåvalsvändningar" från höger till vänster sida, och en massa helknäppa drömma. Drömmer ofta att jag föder en stor bebis. Inte lång och tung. Nej - STOR som i 9 månader liksom. Hjälp! 

Jag kom upp runt 8-tiden och åt i vanlig ordning frukost framför Nyhetsmorgon. Mysig tradition med tända ljus! 

Sedan fick jag underbart besök. Frida och mormor kom och vände upp och ner på vårt kök! Ut med all frysmat, rensa, kasta, göra rent, frosta av frysen, rensa i kylskåpet, slänga, göra rent, diska ur massa burkar, skura under diskbänken och torka lite här och där. Wow vilka hjältar! Jag har nämligen inte frostat av vår frys sedan vi flyttade hit... Så gissa om det var behövligt. Nu finns det gott om plats för allt älgkött vi får till helgen! Jag erkänner att jag inte bidrog speciellt mycket i köket (hehe) men jag hängde iallafall en tvätt och bäddade rent i sängarna. Blev nog tröttast av alla ändå, haha. Miljoner pussar till bästa kusin och mormor!

Mitt på dagen blev det ett besök på Maxi med mamma och Carro. En riktig storhandling var verkligen nödvändig efter att vi rensat ur kylskåpet... Lyckades få med mig allt i från listan hem. Påfyllt och härligt igen! 

Eftermiddagen har jag spenderat i Bobygda. Mattias skulle hugga lite mer vägspön som vi ska sätta i helgen (vi fick en mil extra att sätta på) så jag följde med till svärföräldrarna. Bjuds det på mat så följer jag med, hehe. Skönt att slippa laga middag och istället bara kunna sitta i köket och bli bortskämd med god mat, fika och bebisprat. 

Vi välkomnar även vecka 36 idag! Snart är det alltså bara fyra veckor kvar av graviditeten... Eller sex, eller två - som mamma sa idag. För ja, nu kan det ju faktiskt sätta igång när som helst. (Lite skrämmande!) Men jag är fortfarande rätt skeptisk till att vår bebis vill titta ut tidigare... Enligt vissa så "kan jag väl inte gå enda till 25:e november med min enorma mage" men det kan jag väl visst? Jag har ju inte känt av en endaste förvärk ännu... Och sammandragningarna har varit väldigt få och inte det minsta smärtsamma. Visst känner jag att magen "drar ihop" sig och blir hård på ett obehagligt sätt ibland, men det har aldrig gjort ont och ibland så känner jag inte ens av dem förens jag känner med en hand utanpå den stenhårda magen. Det känns lite "mesigt" att jag inte känner något. Jag läser lite här och där om alla som har smärtsamma sammandragninger hela tiden och förvärkar hit och dit. Lite sjukt att bli avis kanske? Jag borde nog njuta medan jag slipper ha ont. Men samtidigt blir jag ju orolig om något är fel, har ju liksom aldrig känt av något som är ett tecken på att det snart är dags.

Ska nog ta upp det men min barnmorska till veckan. Fråga om man måste ha mycket sammandragningar och förvärkar ett tag innan en förlossning drar igång. Eller om det kan starta sådär pang-tjong med värkar/vattenavgång utan förvarningar. Hänger en tidig födsel ihop med många/tidiga förvärkar? Ni som fött barn - hade ni många, tidiga, smärtsamma, täta sammandragningar? När kände ni av förvärkarna? Blir helt tokig på att vara ovetandes ju... 

Annars är det bara bra med oss denna vecka. Lite öm under fötterna som sagt, men Mattias masserar dom skönt innan jag somnar, sedan brukar det vara bra enda till kvällen efter. Så jag ska inte klaga! 

Just idag har jag haft en del sammandragningar. Bara för att jag tjatat om det, haha. Nu får jag så jag tiger... Närå, det gör inte ont. Men magen har varit spänd hela eftermiddagen, så det ska bli skönt att få sova snart. Hoppas på en bra natt :-)



Goa bebismagen i vecka 36... 


Kommentarer
Helen

Jag kände ingenting förrän flera timmar efter vattnet gått (i vecka 36 ;-))

2013-10-22 @ 22:59:50
Sara

Skönt att höra! Då ska jag slappna av nu bara och vara uppmärksam på om det börjar forsa vatten mellan bena! Haha :-)

2013-10-22 @ 23:01:47
Helen

Haha ja jag törs lova att du utan problem kommer märka när vattnet går! :-P
Men hos vissa kommer värkarna före...
Du har en helt otrolig upplevelse framför dig Sara! Det gör ont som faan ända in i helvete, men det är fantastiskt vad det glöms fort när du får ditt lilla underverk på bröstet! Stort lycka till!

2013-10-22 @ 23:51:59
Sara

Haha, jo jag lär nog märka det ;) Ja det kommer nog göra ont utav bara faaan! Men som du säger - det glöms nog bort i samma stund det lilla livet är ute. Längtar med skräckblandad förtjusning! Åh, tack så mycket :-)

2013-10-23 @ 06:28:36
Jenny Å

Jag trodde att jag skulle gå över eftersom jag inte kände några tecken på att han skulle ut men det sa bara pangtjong så vare igång och sen kom han 😉 vattnet gick inte på mig, men du känner på värkarna annars att det är dags 😉lycka till sen 😊

2013-10-23 @ 08:02:48
Sara

Just ja, eran lille tittade väl ut precis på BF? Hihi :) Åh vad skönt att höra att det kan starta pangtjong bara!
Har varit så orolig att jag inte ska kunna avgöra när det är på riktigt... Men mamma sa "tro mig, det känner du", hon också. Så jag får nog lita på det! Tack så mycket! Och detsamma med din fina lillkille :-)

2013-10-23 @ 09:08:17
Petrahelena

Jag hade heller inte någon som helst känning att det var på G. 4 på morgonen började jag få värkar som bara blev värre. Det gick heller inget vatten. Sjukt besviken då jag hade sett framemot den där "kissapåsigupplevelsen". Haha!

2013-10-23 @ 09:09:07
URL: http://petrahelena.bloggplatsen.se
Sara

Såg du fram emot det? Hihi. Jag som oroar mig som tusan vart jag kommer befinna mig då.... Fast okej, lite roligt kanske det skulle vara att få känna på't! Skönt att fler inte haft några föraningar. Känns just nu som att jag kan vara gravid ett år till utan problem... Men det blir nog bra :-)

2013-10-23 @ 09:13:07
Petrahelena

Ja det vore ju inte så kul om vattnet gick på maxi kanske. Ställa till värsta scenen :D

2013-10-23 @ 19:43:43
URL: http://petrahelena.bloggplatsen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0