idag har hjärnan jobbat...

Imorse vaknade jag runt 5-tiden av att min hjärna gick på högvarv. Jag var klarvaken och kunde inte sova alls. Jag hade drömt om julklappar och plötsligt visste jag vad vi ska köpa till alla! Det blir ett gemensamt tema till allihopa i år. Något som "är oss" men ändå personligt till var och en. Kan inte förklara så mycket mer, hihi. Klev upp och rotade fram penna, papper och började skriva ner allt jag drömt. Räknade ut vad det skulle kosta på ett ungefär, och det kommer att funka med vår ekonomi med god marginal. Stor skillnad mot för förra årets 7000 spänn... Hoppas det blir bra! Så coolt att drömma om en ideé och sedan genomföra den.  

Efter klockan 6 någon gång kom Mattias också upp. Jag visade nöjt upp mina julklappsplaner och han tyckte det lät bra! När han sedan åkte på jobbet började min hjärna att slappna av och jag blev trött igen. Kröp ner under täcket och sov någon timme till...

Efter frukost och morgonbestyr rullade bilen mot stan. En dag med Frida och Carro! Jag var ju på jakt efter 10 saker till Elias paketkalender (vi har honom bara 10 dagar från 1-24 december) och lyckades hitta bra billiga grejer! Jag hade ju tänkt köpa grejer på loppis, men idag hade jag sån tur med rea och bra fynd bland nya saker så det blev bara sånt. Det blir ett tema på paketkalendern i år. Det blir inte en massa leksaker "bara för att". Det kommer bara bli liggandes och han kommer ändå få så mycket leksaker på julafton och födelsedagen i januari. Så årets klappar i kalendern har temat läsa, titta, lyssna, lära. Vi läser böcker varje kväll vid nattningen, och lilleman älskar det. Så det blir en del nya böcker! Olika varianter med luckor, klistermärken, djur och pyssel. Han får även lite filmer, sago-cd, datorspel och annat smått. Tror och hoppas att det blir bra! Kom så himla billigt undan också, tack vare att Dollar hade så billiga (men fina) böcker, spel och filmer. 180 kronor för hela paketkalendern! Så skönt att den är klar, en sak att stryka från listan... Nu är det bara att julpynta, köpa julklappar, vänta på snön och föda barn - sen kan det bli jul

Det blev även en god lunch och lite loppis innan vi var nöjda. Gjorde fina loppisfynd... En krukväxt, rostfri matlåda och fyra muggar från Design House för 55 kronor tillsammans! Jag slängde ut min pelargon som stod i köksfönstrer igår, så en fin Hibiskusblomma för 20 kronor kom som en skänk från ovan! 

Men innan vi åkte hem från stan hjälpe Carro mig att köpa "basen" (eller hur jag ska förklara) till allas julklappar. Hittade till bra pris och rensade hyllan, haha. Skönt att redan vara igång med julklappshandlingen! Att sprida ut kostnaderna på olika månader tycker plånboken om. Nu är det bara att handla "det personliga" till alla. Vet att det låter luddigt... Men jag kan inte avslöja mer när jag har mellan 50-60 läsare varje dag som jag inte har en aning om vilka alla är, hihi. 

Det känns iallafall som en sten lättat från hjärtat nu när jag har det mesta klart i huvudet och har börjat handlalite  smått. En dag på Birsta/IKEA ska planeras in nu i oktober eller i början av november! 

När jag kom hem från stan var det dags att börja med middagen. Köttfärssås! När Mattias kom hem åt vi, sedan fick jag lägga mig på soffan medan han diskade - tack hjärtat. 

Ligger fortfarande på soffan. Får se om jag får energi till att titta igenom och sortera alla framkallade foton som jag tänkt göra... Annars är det ju en dag imorgon också :-) 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0