både lite nytta och nöje...

Idag hade jag förmånen att ha min käre sambo hemma med mig. Efter en jobbhelg tog han ut en ledig dag. Vi var såå trötta imorse båda två! En lång sovmorgon med sin käresta tätt intill... Ja det var längesedan det inträffade! 

Frukost framför teven och en kopp kaffe, sedan var vi redo att ta tag i dagen! Slängde in en maskin 60-gradigt innam vi satte igång med "dagens göra".

Förrådsstädning. Oj så länge det har legat över mig... Ett proppfullt förråd med inslängda "sommarsaker" och med julkartongerna helt onåbara längst in. Dessutom ska ännu en barnvagn snart ta plats där inne. Lite lätt ångest, ja.

Vi plockade ut det mesta och sorterade. Cyklar, madrasser till utemöblerna och andra "sommarsaker" fick vi köra upp till mamma och pappa över vintern (TACK!). Det blev även en del som ska slängas. Imorgon ställs det ut en container här på området där man får slänga grovsopor, möbler och allt möjligt. Perfekt att tajma in en förrådsstädning då ju. Mattias skruvade även upp några fler hyllplan inne i förrådet. Så nu är det ordning och reda där inne igen. Eller ja, så mycker ordning och reda det kan bli i vårt förråd iallafall. Vi har mycket grejer! Min käre sambo är ju fiskare, golfare, bärplockare, jägare, dykare, elektriker, skogsmulle och gud vet vad. Hihi, men lite bättre blev det efter idag. Julkartongerna står lättillgängliga inför advent och det finns gott om plats för bebisens vintervagn. Skön känsla! 

 Vi blev klar på tidiga eftermiddagen. Då gick vi in och gjorde ett liter ryck. Jag tog hand om ren tvätt och hängde en ny medan Mattias diskade undan ett diskberg. Sedan var vi hungriga. Måndags-pizza? Ja tack. 

Efter att ha lämnat grejer hos mamma, ätit pizza och lämnat grejer på röda korset bestämde vi oss för en eftermiddag i skogen! Mattias ville fiska, så vi åkte till en tjärn. Så fint väder! Han lyckades få en fin regnbåge, och jag lyckades plocka ihop en kasse med trattkantareller. När det började bli mörkt åkte vi hemåt... Skönt med några timmar i skogen. Gratis motion, frisk luft och trattisar - inte fy skam! 

Nu är det soffmys som gäller. Har rensat svampen, tagit en dusch och tänt ljus. Mattias åkte till Peter en sväng, så jag ska bara slappa framför teven. Göra lite gott kvällsfika kanske :-)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0