en otroligt bra fredag...

Fredagen började med glada miner! Pappan åkte iväg tidigt på älgjakt, medan jag och lilleman sussade vidare. Runt 8-tiden vaknade vi båda, riktigt utvilade och glada. Bra förutsättning för att dagen ska bli bra! 

Vi lyxade till det med frukost i soffan. Elias åt både yoghurt, ägg och en macka! Annars brukar hans morgonaptit vara sådär... Ja förutom på dagis, där äter han mycket säger dom! Men idag åt han som sagt bra här hemma också. Kan man få en bättre start? En utvilad unge som är mätt i magen, hihi. 

När vi hade klätt på oss bestämde vi oss för att vi skulle spendera förmiddagen ute i skogen. Vi packade med oss fika, klädde på oss varma kläder (burr vad kallt det var!) och åkte till en lämplig skog. 

Där lekte vi kurragömma, tjuv och polis, plockade kottar, pinnar, gjorde en krans av granris och fikade gott. Mysigt! Vi var ute länge, tills vi blev rosig om kinderna och trötta i benen. Ja, lilleman skulle promt ha mig till att springa! Tung och klumpig som man är, haha. 

När vi kom hem var det mitt på dagen. Solen lyste och vi fortsatte att vara ute. Vi hjälptes åt att kratta bort alla löv från gräsplätten utanför oss. Eller hjälptes åt och hjälptes åt... Elias började bli på vrång-humör och skulle minsann lägga tillbaka allt som jag krattat ihop! Lyckades få undan två stora sopsäckar med löv iallafall. Men mer krattning lär det nog bli. När vi var klara hängde vi upp vår "fina" krans på dörren och gick in. Ja, kransen får duga för iår. 

Väl inne igen kröp vi ner under en filt och kollade på "stora pippi" (det är Elias beskrivning av riktiga Pippi, alltså inte den tecknade). Vi somnade båda två efter ett tag! Så himla skönt och behövlig efter en hel förmiddag utomhus. 

Jag vaknade sedan av att mamma kom med en "mammas ica-kasse" till oss. Underbara mamma! Sedan passade jag på att göra mat medan Elias fortfarande sov. Det blev enkelt idag... Pastasallad med korv, två olika salami, lite grönsaker, ägg och en hemgjord dressing. Men det blev gott! Elias åt faktiskt bra när han hade vaknat. 

Sedan var Elias en ängel och lät mig städa... Han satt så snällt i soffan och tittade på Alfons på datorn. I med hörlurarna, fram med lite russin, snuttis, nappen (mutor, hihi) och sedan är det bara att köra! Jag diskade, tog ett varv med dammsugaren, torkade av golven och städade badrummet. Det var på tiden! Härligt med ett städat hem inför helgen. Men sedan var jag slut i ryggen kan jag lova. Såhär med facit i hand kanske jag inte skulle ha lekt i skogen, krattat löv och dammsugit på samma dag... Fast det känns fasligt bra när allt är gjort ju. 

När det började bli mörkt klädde vi på oss och gick ut igen. Det är riktigt populärt att få ha refläxväst (lika som på dagis ju) och även låna pappas pannlampa när vi är ute i mörkret. Då känner han sig cool, lillpluppen! 

Vi gick med en överfull sopsortering till soprummet, skönt att få der gjort. Sedan pysslade vi lite mer med kransen. Satte fast en led-belysning och små "röda bär", på långt håll ser den nästan fin ut nu, haha. Sedan lekte vi lite mer utomhus tills pappan i familjen kom hem! 

Eftermiddag blev kväll och grabbarna tog ett bad tillsammans. Sedan började fredagsmyset! Ett städat hem, tända ljus, två trötta killar i soffan och en film som Elias valt ut. Åh vad härligt... 

Snart ska Mattias lägga Elias och jag ska hänga en tvätt som snart snurrat klart. Sedan blir det nog soffan resten av kvällen, ryggen är som sagt ganska slutkörd. Men dagen har varit underbar! Så mysigt att vara ute med Elias i flera timmar och så skönt att även få en del gjort här hemma. 

Imorgon väntar en dag med hela familjen samlad. En tripp till stan och kalas är hittills inplanerat, det blir nog en bra dag det också :-) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0