kom nu - bebis och julen...

Igårkväll tänkte jag att jag bara skulle vila mig igenom denna torsdag. Men när jag vaknade imorse flög fan i mig, och jag bestämde mig för att alla julklappar skulle inhandlas idag. Vi har ett såntdär "Hudikhäfte" med massa rabattkuponger på olika affärer. Det går ut nu i oktober, och vi har inte använt någon kupong än - så tanken var att använda så många som möjligt. Och har Sara Persson bestämt sig för något, så har hon.

Det blev en lång dag på stan. Jag hade tur och fick bärhjälp att bästa mormor. Många kassar blev det. Och många bra priser tack vare kuponghäftet. Stötte även på en del bra reafynd. Så bra att jag redan börjat bunkra upp lite inför Elias födelsedag i januari också - hihihi.

Vi har ju ett "tema" på våra julklappar i år. Ett miljövänligt tema, skulle man kunna säga. För det första så bestämde vi oss för att inte överkonsumera och tokhandla julklappar. Det har jag varit extremt duktig på innan... Vi har dragit ner rejält iår, och till Elias har vi satsat på färre men användbart istället för många och onödiga. Vi byter ju julklappar med nästa alla släktingar på min sida, så det blir ju ett gäng klappar som ska köpas förutom dom till barnen/familjen. Därför satsade vi i år på ett gemesamt tema både utvändigt och invändigt till alla. Istället för presentpapper som sedan slängs, så får alla vuxna sin julklapp i en "julpåse" som ju faktiskt går att återanvända. Invändigt har vi ett tema som man skulle kunna kalla "användbara saker + bra förvaring". Mer kan jag inte säga! Men vi känner oss nöjda. Det är liksom "lite oss" men ändå personligt till var och en. 

Vi hade satt upp en tänkbar budget på runt 2000 kronor i julklappspengar. Nu när vi är klara så ligger vi ungefär 300 kronor över det. Plus att vi har en varsin sak kvar till Mattias föräldrar. Men ändå! Julklappar till 15 vuxna, ett (två) barn och en paketkalender till Elias för drygt tvåtusen kronor tillsammans känns helt OK. Jag och Mattias har kommit överrens om att bara köpa något litet till varandra, och jag hittade hans julklapp idag!

Hur som helst så känns det underbart att vara klar! Två månader till julafton och vi har bara såntdär mysigt småfix kvar. Nu kan jag slappna av, vänta in julen, förbereda mig på att bli mamma och sedan bara mysa med vår bebis istället för att julstressa! Lovely. 

Nu ska alla julklappar få vila ute i förrådet ett tag, men jag vet ju att dom finns där, så än får julen vänta lite - haha. Resten av kvällen har spenderats i soffan. Köpte faktiskt lite godis som vi har lyxat till det med... 

Annars är det fötterna i högläge som gäller! Oj vad svullen jag är. I både fötter och fingrar. Fick ett par gamla stödstrumpor av mamma som faktiakt har hjälp mig att hålla svullnaden nere hyffsat idag. Annars hade väl fötterna varit ballonger ikväll efter en heldag på stan... 

Imorgon blir det nog en vilodag :-) 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0