ett stadsbesök och kalas...

Lördagen inleddes sådär ypperligt med en sovmorgon, härligt att vakna utvilad med en gosig Elias. Hela familjen samlad. Så mysigt att duka fram "helgfrukost" och sedan ha en ledig familjedag framför sig! 

Efter frukost, morgon-tv och påklädning var vi sedan redo att åka till stan. Pappan i familjen behövde en ny vinterjacka. Vi hittade en fin sådan på Intersport. Vi åkte även till A&H, Dollar och Jysk. En tunn kudde skulle inhandlas till bebisen. Hade tur att det var rea på dom just idag. Fick även ett fint påslakan-set till bebisen för bara 50 kronor. Beiget, randigt och neutralt - så fint. Lite annat köpte vi också. En julklapp till Elias, nödvändigheter från dollar och en skattkista. Ja lilleman fick välja en inte allt för dyr sak, och då blev det en skattkista med dödskallar på. "Läskit mä sklett" tycker han, hihi.

Innan vi åkte hem från stan blev det en fusklunch. Kebabtallrik till oss vuxna, köttbullar och mos till Elias. Lördagsgott! 

När vi kom hem packades allt upp, vi laddade batterierna i soffan ett tag och sedan gjorde vi oss redo för kalas. Ebbe fyllde 2 år igår, så idag var vi ditbjudna för att fira storkillen! Där blev det fullt hus, eller ja... En full enrumslägenhet, hihi. Trångt och mysigt med lekade barn, fika och presenter! Av Elias fick han en cool bil, kritor och en målarbok. Killen som älskar bilar!!! 

Klockan tickade på och det var dags att åka hem och fylla magarna med middag. Svärmor hade skickat hem en låda med god lasagne till oss. Mmm! Så skönt att slippa all matlagning en dag. Elias var inte så matglad... Han hade ju fikat tårta och började bli trött (ingen powernap idag) men vi lyckades få i honom halva portionen iallafall. 

Klockan var då runt 17-tiden. Hmm, hur underhåller man en trött unge bäst?! Det var ju på tok för sent för en tupplur, och för tidigt för att somna för kvällen. Då är det bästa att gå ut! Vi klädde på oss allihopa och gick ut i friskluften. Elias blev genast gladare. Vi tog fram sparkcykeln och tog en promenad. Han sparkade på riktigt bra! Vi hamnade i en lekpark där vi lekte bra länge. Sedan gick vi till kiosken och köpte lördagsgodis. Elias är superduktig på att gå långa promenader nu, skönt att röra på sig! 

Till slut blev det mörkt ute och det var dags att gå in. På med myskläder och fram med godisskålen! Vi hade tur att dom visade en långfilm med Pettson och Findus på barnkanalen. Bra tyckte Elias! Vi myste rätt länge i soffan, trodde att han skulle bli trött jättefort, men han höll ut till en bra bit över åtta. Den sista stunden låg vi hela familjen i sängen och tittade Pippi på surfplattan. Sedan slocknade han gott...

Vi får se hur länge vi vuxna håller oss vakna. Preggot har inte vilat något idag, så lite trött är man ju. Ska försöka hålla mig vaken lika länge som Mattias, men jag ser redan fram emot lite sömn ;-) 


Dagens tjockismage i vecka 35. Tycker att "hormonranden" blir allt mer tydlig och börjar gå över naveln, det syns inte på bilden dock. Tycket även att magen har sjunkit lite? Det känns så iallafall, och det gör det lättare att andas! Lillen ligger ofta på högra sidan av magen nu, ibland känns det allvarligt som att magen kommer att spricka där och att en liten stjärt ska titta ut... <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0