en riktigt gravid-skitdag...

Morgonen började i Bobygda. Jag och Elias tassade upp strax efter 7-tiden, åt lite lätt frukost och sa sedan hejdå till lillemans farmor och farfar. Dom skulle till Gävle och vi skulle åka hem till Forsa.  Mattias hade jakt även idag. 

Väl hemma tog vi ett bad och fräschade till oss. Körde en maskin tvätt, donade och lekte lite. 

Kände redan där att detta skulle bli en dålig dag. Eller ja, en smärtsam dag. Ursäkta språket, men fy fan vad ont i puppan jag hade! Först en massa tryck neråt i bäckenet, det riktigt ilar och kommer stötar när bebisen borrar ner sig. Plus en massa klåda och sveda på det... Jag höll på att bli tokig. Tårarna brände bakom ögonlocken och jag försökte hålla dem borta så att Elias inte skulle se. Han är just nu i en period när han frågar "varför?" exakt hela tiden. Så när vi skulle klä på oss och åka till Norrvägen brast det för mig. En hormonkossa med smärta i underlivet + en frågvis och envis Elias är ingen bra kombination... "Kom så tar vi på jackan. -varför? Därför att det är kallt ute. -varför? För att det snart är vinter. -varför? Snälla Elias, kom vi har bråttom... -varför?" Och så står han och tittar på mig med höjda ögonbryn och skeptiskt min, utan att röra sig alls.

Där brast det för mig. Tårarna kom och jag var tvungen att berätta att jag hade ont och inte orkade bråka. Då tänkte han snabbt. Sprang in på sitt rum och hämtade tre favoritdjur. "Här, låna dom du" sa han och klappade mig på armen. Fina kille! Då grät jag ännu lite mer, inte bara för att jag hade ont, utan mest för att Elias är så omtänksam och får stå ut med med mitt humör just nu... 

När vi äntligen kommit ut till bilen och börjar åka inser jag att jag glömt min väska. Aaaah! Ja, i dagsläget är det allt som behövs för att det ska börja tåras i mina ögon. Liten grej blir stor. 

Tillslut kom vi hem till min mamma. Hon tog Elias och lekte så jag fick försöka göra något åt smärtan. Grina, smörja, bita ihop, tycka synd om mig själv och få tips från mamma. Grina lite till. Det blev faktiskt lite bättre. Men tanken på att jag var tvungen att åka in till AF på ett möte var inte så lockande...

Mamma och Elias gick till min farmor och farfar när jag åkte till stan. Farmor fyller år så Elias skulle på kalas med ett paket och få massa tåååårta! 

Själv körde jag i ilfart mor Apoteket. Smörjor och gud vet vad för 450 kronor blev dagens shopping. Roligt. Men jag antar att det känsliga underlivet inte försvinner pang-tjong efter förlossningen direkt... Så jag får se det som en investering. Köpte även en bra salva till bebisen. No more brinnande underliv och röda barnstjärtar! 

Mötet på AF gick på fem minuter. Sedan åkte jag till min kära mormor. Jag gjorde slingor på henne. Och som tack fick jag god lunch, kaffe, glass och några hundralappar. Tack! Fick även tillbaka energin litegranna, blev av med smärtan där nere och kände att allt började ljusna en aning. 

På eftermiddagen körde jag mest bil kändes det som, tur jag kom ihåg att tanka... Fram och tillbaka mellan Norrvägen och hemma. Skulle hämta massa olika saker, och glömde alltid nått. Gravidhjärna. Sedan ringde Mattias och sa att jag måsta åka till Bobygda och byta till vinterdäck. Elias fick stanna hos mina föräldrar medans, och glad var han för det. Skogspromenad, kurragömma, kojor och massa annar kul... 

Jag var redigt less när jag satt i bilen påväg till Bobygda. Allt i-och-ur bilen hade gett mig exremt ont i svanken, och jag ville inget hellre än att bara vara hemma och mysa med Elias. Trött trött trött. Men såhär i efterhand känns det bra att vi bytte däck. Bra att ha det gjort. Det sägs ju att det kommer snö imorgon?! 

På tidiga kvällen kom jag tillbaka till Norrvägen. Elias och min pappa var mitt uppe i en lek så han märkte väl knappt att jag kom tillbaka, haha. Det blev lite fika och paketinslagning med Peter som också kom dit. Elias frågade såklart varför Ebbe skulle få så många paket. För att han fyller år, svarade vi. "Varför?" Hihihihihi... 

När det blev kväll ville Elias mysa med Tole i sängen. På med pyjamasen och fram med en bra bok! Han var trött och påväg att somna, men i sista sekund gör han allt för att hålla sig vaken. Busa, skratta, spela sur och allt möjligt. Vi bänkade oss i soffan framför barnprogrammen, sedan gick jag och Elias och la oss igen. Sedan åkte jag hem. Ja han sover hos "Sann å Tole" inatt. Jag har ett möte hos barnmorskan imorgonbitti, så Elias skulle ändå ha varit med min mamma under tiden. Då tyckte dom det var lika bra att han sov där. Win-win för oss alla. Dom får Elias-mys. Lilleman får sova ut imorgon. Och hormonkossan får också vila ordentligt. Tack bästaste föräldrar! 

Jag har extremt ont i ryggen just nu... Och då och då får jag som värkar i nedre delen av magen. Svårt att förklara när jag inte vet själv vart det gör ont eller varför. Vet bara att jag har väldigt ont och inte alls tycker det är så charmigt att vara gravid just nu. Ont i rygg, mage och puppa på samma gång! Med ett jäkla svängande humör dessutom. Herregud, nu är det synd om mig. Nejdå, men det är skönt att klaga av sig. Gnälla lite och göra plats för bättre känslor! 

Har tagit en varm dusch, invigt en ny smörja och värmt en vetekudde. Ligger i sängen och ska snart sova. Morgondagen kan väl bara bli bättre? Saknar mina killar, men vet att jag gör "bäst nytta" här just nu... Jag vill mer än vad jag orkar. 

Det bränner i ögonen av trötthet så jag ska strax sova. Men innan dess vill jag säga att jag älskar alla fina människor i mitt liv, trots att jag är hemskt upp-och-ner nu. Mattias och Elias får dagens ros för att som förstår mina utbrott och down-perioder, och står vid min sida hela tiden. <3

Hoppas på en bra natt och att jag vaknar med massa energi, en pigg rygg och ett glatt humör... 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0