ny vecka dragit igång...

Måndag och nya veckan har precis börjat. Vi vaknade glada och pigga efter en av de bästa nätterna på länge. Elias somnade strax innan åtta på kvällen, och sov oavbrutet till halv åtta imorse. För egen del sov jag också bra! Två kissningar bara, så det blev rätt många timmars djupsömn. 

Vi lyxade till det med frukost framför teven, även där överraskade Elias. Det är inte ofta vi hör "en till macka!" sådär på morgonen... 

Vid 10-tiden kom min mormor en sväng. Vi hade då hunnit klä på oss och lekt en stund, så lite fika passade perfekt. Chokladbollar! Vi mumsade och drack kaffe, sedan lockade det fina vädret. 

Vi klädde på oss och tog en promenad. Så himla fint och skönt ute. Vi gick till en liten skog först, lilleman lekte älgjakt. Sedan blev det ett stopp i lekparken. Efter en timme eller så var det lunchdags. Vi fuskade liten och köpte oss en varsin korv på kiosken, hihi. Vi avnjöt lunchen ute i solen, sedan promenerade vi hem igen. Elias skulle promt in på "korset" (röda korset) och leta efter ett paraply. Hans paraply har gått sönder, och just idag behövde ga ett. Ja det blåste ju massor av löv från träden. Eller ja ursäkta, det regnade löv. "Alla behöva paplyyy, står du" försökte han övertyga mig med. Så gullit att han lägger till ett "förstår du" i sluter av meningen, hihi. 

Vi hittade tyvärr inget paraply, däremot hittade jag en till matlåda på rostfritt för en femkrona. Har lyckats samla på mig 4 stycken nu! Så när vi kom hem rensades det ur bland plastlådorna. Nästan alla rykte! Hittar jag fler så har vi snart ett helt plastfritt kök. Känns bra! Har även blivit duktig på att diska ur glasburkar som det tex varit tacosås, sylt, rödbetor, barnmat och sånt i. Har varit dålig på det innan. Men det är ett väldigt bra alternariv till små plastbyttor! 

Jag trodde att Elias skulle vilja vila en sväng också. En hel förmiddag ute, rosiga kinder, mätt i magen... Men nej. Försökte få honom att lägga sig och försöka sova med hotet "ska du inte vila så får du ju spotta ur nappen". Och det gjorde han, bokstavligt talat. Spottade direkt ut den på golvet, tittade busigt på mig, utbrast wihoooo och började leka. Inte hade han planerat att sova inte! 

Eftermiddagen kom... Vi packade väskorna och åkte till Bobygda. Äntligen fick vi träffa pappan i familjen! En riktigt mysig eftermiddag fick vi. God mat, lek, mys framför teven och tid tillsammans! Jag passade även på att vila i soffan, har varit "spänd" i magen hela dagen. Då kom svärfar och masserade fötterna och vaderna på mig - sicken lyx! Snacka om skönt och avslappnande, höll precis på att somna, men en sköldpadda upptryckt i ansiktet röck mig tillbaka till verkligheten. Haha! 

Nu har vi tackat för oss och krypit ner i storsängen uppe i sovrummet här i Bobygda. Den här gången har vi packat med Elias astmamedicin iallafall. Men det har helt slutat rökts inomhus här sedan han fick förra anfallet. Och det känns faktiskt på lukten! Brabra. 

Imorgon får vi se vad som händer, pappan ska panga älgar igen så vi får hitta på något att skoj. Hoppas på finväder :-) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0