en ganska jobbig natt...

Inatt har vår lilla bebis varit vaken mer än vad han har sovit, känns det som. Mellan klockan 21 och 05 ville han tutta hela tiden. Äta i 5 minuter, somna i 5 minuter. Om och om igen... Ja, för första gången var Edwin missnöjd på natten. Och hade en otroligt trött och uppgiven mamma. Blir han inte mätt? Är mjölken inte tillräcklig? Har han ont? Gasig i magen? Vill han bara vara nära? 

Några timmar sömn fick vi ihop iallafall, och en ganska lång sovmorgon på det. Efter frukost och en kopp kaffe var man på banan igen! 

Vi hade tur att vår bvc-sköterska skulle komma hem till oss mitt på dagen. Det lugnade en orolig och trött mamma. Förmiddagen gick nämligen i samma tecken som natten... Edwin var inte sitt vanliga nöjda jag. Han var bara nöjd i korta stunder, sedan var det mammas tutte som gällde! 

Bvc-sköterskan kom och vi överöste henne med frågor och funderingar. Edwin hade gått upp 200 g sedan förra veckan, så nu väger han 3520 gram. Han bajsar extremt mycket, så hon tyckte att det var en bra viktuppgång. Han får i sig tillräckligt med mjölk. Skönt att få veta! Sedan tyckte hon att jag skulle försöka få i Edwin mer mat åt gången. Även om han somnar vid tutten ska jag försöka hålla han vaken så han får i sig ett rejält mål mat, och därmed kanske kan sova en längre stund. Gegget i ögonen är nog bara trånga tårkanaler. Ska fortsätta att badda med ljummet vatten och droppa i lite bröstmjölk i ögonen. Provade det igår och det blev faktiskt bättre! Fick även tips om en bra salva till hans röda stjärt. Skönt att få fråga ut och få svar! 

På eftermiddagen åkte vi till stan, en handling på maxi var verkligen nödvändig. Edwin låg nöjd i bilstolen som jag skjutsade runt i vagnchassit, så himla smidigt. Många kassar och många paket blöjor blev det. Sempers magdroppar till Edwin införskaffades! Vi tog även en runda på Dollar medan lillpluppen sov så sött. Tvättlappar, fryspåsar, disktrasor, tvål och annat sånt nödvändigt. 

På vägen hem släppte jag av Mattias och Edwin hos mina föräldrar. Vi var bjuden på mat där! Lyxigt värre... Själv åkte jag hem och packade upp allt i lugn och ro. Härligt att fylla upp kyl, frys och skåp! 

Nu är vi fortfarande uppe på Norrvägen. Har ätit god middag, matat Edwin och hängt i soffan. Skönt att slippa laga mat idag! 

Snart ska vi nog hem och fortsätta kvällen. Edwin ska få sig ett bad. Sen blir det bara mys och tidigt i säng. Hoppas lite nya knep ger oss en natt med bra sömn! 


Mammas lillplupp med geggiga ögon...


Kommentarer
Petra

Lilo hade också så där geggiga ögon. Höll på ganska länge har jag för mig men helt plötsligt var det borta.
Han är ju för sööt! :*

2013-11-18 @ 20:35:27
URL: http://petrahelena.bloggplatsen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0