en värdefull natt för mig...

Igår var det en trött mamma som gick till sängs... Edwin har ett extemt tuttbehov på kvällarna. Han skulle nog helst vilja ligga och snutta i flera timmar, hihi. Men när han tillslut kände sig nöjd tog Mattias över och fick honom att somna. Och det gjorde jag med. Somnade och sov enda tills Edwin var hungrig igen, klockan hade hunnit bli 04:20 då, så jag hade redan då sovit mer än vad jag gjort tidigare nätter! 

Vi struntade i ersättning inatt och fortsätter kämpa på med amningen. Inatt gick det kanon! När han sedan var mätt gick Mattias upp och bytte blöja och såg till att han somnade igen, så jag fick sova vidare. Klockan 07:30 var han hungrig igen, och vi körde då på samma sak igen. Jag ammade och Mattias bytte blöja och fick honom att somna om. Jag provade även ett tips från mamma. Att ha en macka förberedd i kylen till morgonamningen. I vanliga fall brukar jag inte ha ork att äta något för ens vid 10-11 tiden... Men nu åt jag en macka i sängen efter morgonamningen, fylla på energiförrådet innan man kliver upp! Kändes skönt, plus att hela familjen somnade om och sov enda till 10:30. Så många timmar som jag sov inatt har jag inte sovit sedan några dagar innan förlossningen! Räknade ihop och fick det till 9 timmars sömn med små avbrott. Gissa om jag var utvilad och glad när jag klev upp? Edwin hade en utvilad och stark mamma! 

Vi myste till Vinterstudion imorse, älskar att skidorna dragit igång! Det kommer bli många mystimmar i soffan i vinter... Mattias gjorde en grötfrukost och sedan var vi redo för dagen. 

Edwin har sedan legat och tuttat mest hela dagen. Intensivamning! Men vi börjar få till det riktigt bra nu, lillgubben och jag. Nu äter han lika mycket från båda brösten och har faktiskt inte kräkts på några dagar! Hoppas, hoppas vi är på rätt väg nu. Vår bvc-sköterska sa att dom brukar ha en tillväxtsperiod när dom är runt 3 veckor gamla, och det märks verkligen på Edwins matschema nu. Om han fick skulle han nog ligga och snutta dag in och dag ut. Min lilla snutt-bebis som på pricken blir 3 veckor gammal idag! Tiden går så fort, det gäller att njuta... 

På eftermiddagen tog far och son en promenad medan jag tog tag i hemmet. Dammsuga, torka golven, städa badrummet och hänga tvätt. Så skönt att få det gjort. Tror att söndagar får bli min nya städdag! 

När det var städat och fint kom grabbarna hem. Mattias lagade god middag medan Edwin låg och tuttade. När alla sedan var mätta och belåtna åkte vi till Norrvägen för att titta på hockey. 

Jag och Edwin är fortfarande kvar, men Mattias har åkt och hämtat Elias. Nu får vi ha bästaste storbrorsan hemma i en vecka! Vi har saknat dig allihopa! Dock blir det jobb och dagis för storkillarna, men nog får vi tid att leka och mysa alltid. Hoppas på en bra vecka med hela familjen samlad! 

Resten av den här kvällen blir lugn. Hem och mysa och ladda för en ny vecka :) 

Mammas tutt-bebis som blir 3 veckor idag <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0