en väldigt bra fredag...

Fredag och en ledig dag för mig och Elias. Vi sussade sött vidare när pappan smög iväg till jobbet... Klockan 07:45 väckte lilleman mig. Blev lite morgonmys i sängen innan vi klev upp och startade dagen. 

Barnprogram och frukost i soffan, lite lyx sådär när vi är ensamma. Sedan vart jag så ofantligt trött. Hjälp! Ögonen höll på att falla ihop. Låg på soffan och småslumrade medan Elias lekte och tittade på teve. Sedan kokade jag starkt kaffe och drack två koppar. Lite bättre blev det nog! Så pass bra att jag orkade slänga in en maskin tvätt, klä på oss ytterkläder och ta en promenad. 

Friskluft var nog precis vad som behövdes! Jag blev genast mycket piggare. Elias drog med mig på en promenad genom en liten skog. "Loligt tycker jag, du åsså tycker loligt?" Ja det är alltid roligt att promenera med en pratglad lilleman! Man får höra så mycket fantasier och tok, hihi. Vi hamnade tillslut på kiosken. Elias hade sin plånbok med sig som pappan hade fyllt för dagen. "Fredagsmyspeng". På kiosken ville han köpa en festis, sådet  gjorde han. Betalade själv och var så nöjd sen. Innan vi kom hem gick vi in på Röda Korset också. Jag köpte ett par byxor till Elias, själv hittade han en Pippidocka och en Smurf (till och med prislappen satt kvar!) som han prompt skulle betala själv. En tia och en femma räckte alldeles utmärkt tyckte damen i kassan! 

Väl hemma hade tvättmaskinen snurrat klart. Hängde tvätten lite fort, sedan gjorde jag iordning lunch. Mätta och nöjda! Elias blev trött och jag blev pigg. Frågade honom lite snällt om jag fick dammsuga medan han tittade på film med hörlurar. Ja det fick jag! 

Elias myste ner sig i sängen med napp, snuttis och hörlurar framför en Alfonsfilm. Myspys... Medans han var inne i filmen hann jag dammsuga, städa badrummet och torka av golven! Skön fredagskänsla. Dessutom var det ganska behövligt med ett städvarv! 

Sedan kröp jag ner bredvid Elias, och så somnade vi båda två. Oj så skönt det var! Länge låg vi och sussade, men det får man göra på fredagar! Vi vaknade lagom tills Mattias kom hem från jobbet. 

Vi packade väskorna och åkte till Elias farmor och farfar för att spendera natten hos dom. Mattias syster och ena barn är också här på höstlov. Och Elias är ju sååå förtjust i sin 8-åriga kusin Frida! Vi fick go-middag när vi kom hit. Sedan har ungarna lekt oavbrutet med varandra! Dom har sprungit och jagats, lekt kurragömma, dansat, lekt häst, spelat piano, ritat och härjat som bara den! En del godis blev det också, vilket såklart bidrog till ännu mer energi. Men dom har haft så kul. Och vi vuxna har kunnat sitta ner och njuta, trots hög ljudnivå ;) 

Efter ett tag tog energin slut hos lilleman. Ingen blev gladare än jag! Var riktigt trött och väntade bara på att Elias skulle bli trött också, så vi kunde smita upp och lägga oss. Han somnade gott efter en saga. Lillvännen... 

Sjäv ligger jag kvar utan att ha somnat. Men det är skönt att bara vila kroppen också! Slocknar nog snart. 

Imorgon väntar mer bus här i Bobygda! Sedan åker vi nog hem på kvällen :-) 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0