helg mitt i veckan đŸ™đŸŒ

Fredag kĂ€ra vĂ€nner. Men för en som ska jobba hela helgen kĂ€nns det mer som söndag. För ja, jag har faktiskt haft lite helg mitt i veckan hĂ€r. Lyckades ju tajma in tvĂ„ lediga dagar nĂ€r det var röddag och klĂ€mdag. Hela familjen ledig alltsĂ„. Underbart... SĂ„ jag kĂ€nner mig faktiskt nöjd och redo att jobba nĂ„gra timmar. Eller nĂ„gra och nĂ„gra? Snarare 35 timmar. Men det ska nog gĂ„ bra! 


NÄvÀl. Hur har vÄra dagar sett ut dÄ? Blandad kompott. Lugnt, mysigt, effektivt, glatt, ledset, soligt, blÄsigt and so on...

I onsdags gick barnen lĂ„ngdag pĂ„ dagis. Men det hade gĂ„tt bra, dessutom överraskade favoriten Tom med att hĂ€mta pĂ„ eftermiddagen. Tjoho! Medan jag spenderade hela min dag och kvĂ€ll pĂ„ jobbet (08-21) sĂ„ hĂ€ngde resten av familjen nere pĂ„ fotbollsplanen. DĂ€r trivs dom allihopa! Elias fick ett par fotbollsskor av Tom, sĂ„ innan matchen hade dom varit ute pĂ„ planen och spelat lite. Lycka! 

Torsdagen började lugnt och skönt med en sovmorgon till 07:30, sedan kickade vi igĂ„ng dagen. Vi gick ut tidigt och kom in pĂ„ sena kvĂ€llen. Fylla pĂ„ pellets och bygga ny altantrappa stod pĂ„ schemat. Pappa kom hit och sedan blev det fart pĂ„ bygget. 

Barnen har haft jĂ€ttekul medan det har byggts för fullt hĂ€r hemma. Dom har "hjĂ€lpt till" och Ă€ven byggt egna smĂ„ hus/stĂ€der av spillbitar och stenar. SjĂ€lv har jag donat med lite av varje... TvĂ€ttat, ordnat med mat och fika till alla arbetare, vilat i hĂ€ngmattan och lite annat smĂ„tt och gott. Fick Ă€ven tummen ur röven och stĂ€dade bilen invĂ€ndigt. Verkligen behövligt, oj oj oj... En mysig ute-torsdag helt enkelt. 

NĂ€r vi kom in pĂ„ kvĂ€llen blev det dusch för tvĂ„ skitiga grabbar, sedan kvĂ€llsfika och lite tv-spel innan lĂ€ggdags. Jag och Edwin gick upp först, och jag gjorde misstaget att lĂ€gga mig i hans sĂ€ng (brukar sitta pĂ„ en stol och lĂ€sa bok annars). SĂ„ ja, det var den kvĂ€llen det... Somnade sĂ„klart och vaknade helt förvirrad vid 01-tiden. Tur jag kunde somna om i min sĂ€ng sen och fick sova ostört till 08-tiden. Snacka om lyx med 12 timmars sömn! đŸ™đŸŒ

SĂ„ denna fredag var det en utvilad mamma som vaknade. Drack morgonkaffet pĂ„ trappan och blundade mot solen, ljuvligt. Sedan kom grabbarna ner, en efter en. 

NĂ€r vi Ă€tit frukost och klĂ€tt pĂ„ oss kickade vi igĂ„ng dagen pĂ„ allvar. Pappa kom för att fortsĂ€tta med altantrappan. Vilken skillnad det blir! FrĂ„n en brant och livsfarlig trappa rakt framĂ„t - till en rejĂ€lt trappa med bĂ€ttre lutning, som gĂ„r Ă„t tvĂ„ sidor, lĂ€ngs med altanen alltsĂ„. Blir super! LĂ€ngtar dock tills vi fĂ„r olja in den i samma fĂ€rg som soldĂ€cket och altangolvet, men det blir nĂ€sta Ă„r! 

Vid 10-tiden Ă„kte jag och Elias ivĂ€g en svĂ€ng. Packade bilen full med skrĂ€p och pant. Mot Ă„tervinning och sedan ica. Passade pĂ„ att storhandla med, fem fulla kassar. Men det behövdes! PĂ„ hemvĂ€gen svĂ€ngde vi in pĂ„ Forsa trĂ€dgĂ„rn för att köpa lite blomster. En morsdagsblomma i en fin kruka till mamma, och en lavendel till mig sjĂ€lv. 

Resten av dagen har liksom igĂ„r spenderats utomhus. Lunch och fika har Ă€tits ute och grabbarna har nĂ€stan inte varit inne nĂ„nting. Underbart. Pappa har varit hĂ€r och byggt pĂ„ trappan och Mattias passade pĂ„ att bygga en ny sandlĂ„da. Full aktivitet i trĂ€dgĂ„rden! 

PĂ„ eftermiddagen kom mamma ocksĂ„ hit, vi bjöd nĂ€mligen pĂ„ grillmiddag hĂ€r. Fira morsdag i förskott och tacka pappa för hjĂ€lpen med trappan. Suuuuupergott med en massa tillbehör, goda sĂ„ser, sallad och glass-efterrĂ€tt med jordgubbar. Mums! đŸ‘ŒđŸŒ

PĂ„ tidiga kvĂ€llen började regnet stĂ€nka, sĂ„ vi plockade ihop i trĂ€dgĂ„rden och gick in. Plocka, dona, dammsuga och torka golven. Vi hjĂ€lptes Ă„t allihopa sĂ„ det gick vĂ€ldans snabbt och smidigt. Skönt med ett rent hem igen, efter tvĂ„ byggdagar som resulterat i sĂ„gspĂ„n och skit i hela huset typ. 

Men nu Àr det nÀstan klart. Ska bygga igen fronten bara och göra en dörr, sÄ det blir som ett litet förrÄd under. Och sÄ har dom gjutit en platta lÀngst ner, sedan ska det sÄs lite grÀs. Blir nog helbra! En jÀkla skillnad att gÄ i en trappa med nio trappsteg istÀllet för fem höga steg rÀtt ner...

NĂ„ja. Efter stĂ€srycket blev det en dusch och hopp i mysklĂ€derna. Barnen spelade lite tv-spel innan sĂ€ngdags... Nu Ă€r det lugnt, tyst och fridfullt hĂ€r hemma. Ska ta mig en ingefĂ€rsdricka och sĂ€tta mig pĂ„ altanen inlindad i en filt tror jag. Bara andas, lyssna pĂ„ regnet och njuta. En fin och bra "helg" har jag haft, innan den riktiga helgen drar igĂ„ng med jobb. Tacksam! 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0