helgen är här

Hopplahej, det är redan lördag och faktiskt bara en vecka kvar till självaste julafton. Galet ellerhur? 


Igår var det fredag och jag jobbade ett skönt förmiddagspass. Det var otroligt lugnt och för en gångs skull ingen lång to-do-list att beta av. Då kunde jag i lugn och ro åka ner på stan och köpa julklappar till våra ungdomar. Så mysigt. 

När jag kom hem var det meningen att jag skulle svida om till partykläder och hoppa på en buss till Järvsö. Julbord med Mattias jobb. Men jag kände mig totalt slut och hade inte lust för fem öre, så jag hoppade faktiskt över det. En intensiv vecka har satt sina spår och jag kände att jag inte skulle ha orkar komma hem mitt i natta... Mattias stannade faktiskt också hemma. Edwin var hos sin gammelmormor där planen var att han skulle sova, och efter ett telefonsamtal fick vi höra att vi skulle köra vidare på den planen. 

Så, en barnfri fredagkväll alltså. Vad göra? Jag drog igång och bakade julgodis. Hon som hatar att baka... MEN jag har kommit på att om jag ger mig på lätta recept är det lättare att lyckas. Inte så konstigt egentligen. Och just julgodis är ju faktiskt ganska svårt att misslyckas med. Så det blev enkla men mumsiga godsaker. Kokade knäck, gjorde skumtomtefudge, marknadsnougat med lakritssmak och en nougat med mandelmassa. Sen gjorde jag bollar av resterande mandelmassan och doppade i choklad. Svårare än så behöver det ju inte vara! Resten av kvällen gick åt till att äta chips, hänga i soffan och kolla på musikhjälpen...

Imorse fick jag en efterlängtad sovmorgon. Sedan tassade jag ner i köket och kokade kaffe. Mattias hade åkt och fiskat, så jag var helt ensam. Bara jag, kaffekoppen och musikhjälpen på teven. Underbart... Det enda ansträngande jag gjorde var att tvätta en maskin tvätt och skriva lite julklappsrim. Sedan åt jag lunch i lugn och ro innan jag åkte och hämtade Edwin. Vi fikade lite med gammelmormor och Frida, sedan rullade vi hemåt. 

I eftermiddag har Fredrik varit här och kaklat. Så himla snyggt, otroligt vilket lyft... Nu saknas det bara vit kakelfog som ska fixas imorgon - sedan är det klart. Tjoho! Innan Fredrik åkte hem kom hans Frida hit (vi har sjukt många Fridor runt omkring oss) och så bjöd vi på pizza till kvällsfika. Myspys! 

Snart är der dags att ta en dusch och hoppa i säng. Imorgon ser jag fram emot att tända det fjärde ljuset och mysa runt här hemma. En rejäl storstädning kanske?! 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0