Juldagen

Söndag, juldagen. Det var trötta föräldrar som blev väckta av två pigga barn imorse. Dom ville såklart ner och leka med alla nya julklappar! Så det vara bara att vira morgonrocken omkring sig och tassa ner till köket... En mysig morgon. Kokade kaffe, gjorde en brasa och tittade på barnen som lekte glatt. Hade lätt kunnat gått omkring i morgonrocken hela dagen, men vi hade ju faktiskt lite planer. 


Förmiddagen gick åt till att tvätta och dona lite här hemma. Åt såklart julbordsrester till lunch och hade det lugnt och skönt. Mitt på dagen kom familjen Östlund/Wallström och fikade, sedan tog dom med sig Elias. Han skulle få ännu en "julafton" hos sin mormor och morfar. 

En till julafton fick vi andra också. Vi gjorde oss iordning och åkte till Bobygda för att fira jul med Edwins farmor, farfar, farbror och gammelfaster. Där blev det ännu mer julmat, fika, godis och julklappsutdelning. Edwin blev glad för en pratande nalle, en verktygslåda med mekano, bilar och en byggare bob-traktor. Sedan hade han ju fått lite paket från dom igår med som dom skickat hit, plus pengar på kontot. Elias fick, precis som Edwin, öppna två paket från dom igår och har fått pengar på kontot. Men han har ytterligare några klappar att öppna från farmor och farfar när han kommer. Av gammelfaster Majlis fick barnen ännu mer pengar. Jo, det har blivit en del slantar nu i jul. Tror nog det mesta går till att spara, för leksaker har dom om man säger så... Haha. Vi vuxna hade också varit snälla och fick varsitt värdefullt kuvert. Så förutom nya köksstolar ska jag nog unna mig något fint nu i mellandagarna! 😄

Vi blev kvar en bra stund och lekte, chillade i soffan och hade det bra. Sedan packade vi in oss i bilen och rullade hemåt. 

Väl hemma blev det dusch, kvällsfika och hopp i säng för lilleman. Vi vuxna har landat i soffan med en varsin whisky. Min hals är fortfarande inte bra, så jag provar med whiskytricket... Tom är här och spelar tv-spel med Mattias och lyssnar samtidigt på Håkan Hellström med mig. Bläddrar i min nya bok och bara njuter. Tom ska sova här inatt eftersom grabbarna ska åka enda till Falun (!) imorgon för att fiska. Själv ser jag fram emot en lugn förmiddag hemma med lilleman, sedan blir det en lunch på stan med Emilia och Johanna. Det ser jag fram emot. Ska bli så härligt att vara ledig i åtta dagar nu. Är glad att jag tog ut tvånsemesterdagar! ✨



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0