fina fina 2016

Året lider mot sitt slut och det är hög tid att reflektera och minnas... Och herregud, vilket år! Det har hänt så otroligt mycket. Så många fina minnen! 

Till att börja med hade vi en fin vinter. Elias fyllde 5 år och fick en rolig kalasdag med pawpatrol-tårta och massor av presenter. Vi köpte oss en skoter och fick uppleva livet på isen. Soliga vinterdagar + skoter + pimpelspö + gott fika + härligt sällskap = tipptopp. 

Under våren blev jag färdig med skolan och kunde äntligen titulera mig som integrationspedagog. Undebar känsla! I samma veva fick jag börja jobba som vikarie på ett hvb-hem och jag kände på en gång att jag hittat rätt. Vi började även med fasade på huset... Skrapa skrapa skrapa och drömma. Vi fick en hyffsat fin och varm vår, vilket gjorde att vi hann med mer än planerat. 

I maj åkte vi på semester till Kreta. En underbar resa med min bästa människorna. Barnen älskade det och det kändes så fint att dom fick uppleva denna veckan. Så härligt och så roligt! 

Resten av sommaren fortsatte att leverera. Jag var för första gången långledig en sommar. Liksom WOW! Första sommaren i huset, med egen trädgård. Ljuvligt... Vi grillade massor, badade i lilla poolen, chillade i hängmattan, badade i sjön, levde strandliv, åkte båt, umgicks med fina människor och slet vidare med fasaden. Mattias gjorde ett fantastisk jobb och målade färdigt hela huset. Vi som bara tänkt måla två sidor i år... Fantastisk känsla att blir helt klar! 

Vi åkte även till Furuvik med familjen Östlund/Wallström, vår sommartradition. Lika roligt som alltid. Sedan spenderade vi två dygn i Dalarna. Hälsade på barnens kusiner och våra vänner från Värmland. Vi fick leva lite husvagnsliv och bara ha det gott. Fint avslut på sommaren. 

Men det allta bästa avslutet på sommaren var nog när min telefon ringde och jag fick veta att jag blivit fastanställd på Kaskö hvb. Jobbet jag älskar! Jag har lärt mig så otroligt mycket under hösten och jag ångrar inte min utbildning en sekund. Det är det här jag vill jobba med. Med dessa fantastiska ungdomar från runt om i världen. Jobbet har gett mig så mycket lärdom om både andra och mig själv. Och alla nya relationer... Är så innerligt tacksam och lycklig. Tänk att lilla jag från lilla Forsa, har fått äran att lära känna underbara vänner från bland annat Syrien, Afghanistan, Somalia och Algeriet. Älskar mitt jobb! 

Med hösten kom alla nya rutiner och jag måste säga att det fungerar alldeles utmärkt att jobba skift. Barnen går max 15 timmar/veckan på dagis. Men det är såklart tack vare alla underbara nära & kära runt omkring oss. Med hösten kommer även svampplockning och vi tog oss tiden att spendera många härliga dagar i skogen. Edwin fyllde även 3 år och blev firad med dunder och brak. Blaze-tårta, fina männsikor och massvis av presenter. 

Vi började även renovera invändigt. Vardagsrummet och köket. Det kändes som ett evighetsprojekt och det var slitsamt för hela familjen. Även om jag och barnen inte bidrog med mycket så är det inte roligt att leva bland byggdamm, täckpapp och världens röra... Men Mattias, Fredrik och pappa samarbetade bra och både rummen blev färdiga lagom till jul. Och vilken skillnad, vi är så galet nöjde! Köket och vardagsrummet känns som ett enda stort rum för umgänge och mys. Rummen där vi spenderar mest tid tillsammans. Så roligt att få välja hur vi vill ha det och sedan göra verklighet av drömmarna. Sakta men säkert börjar vårt hus att bli till vårt alldels egna hem. 

Julen i år blev fantastiskt lugn och fin. Hela familjen samlad med delar av min släkt. God mat, glada barn, bästa tomten, massor av julklappar och kärlek. Det enda som saknades var snön, men den kommer väl... Jag jobbade ju natten mot julafton men har haft semester sedan dess. Galet skönt att vara långledig och bara få mysa hemma! 

Andra fina händelser under 2016 var att min älskade vän blev mamma i somras. Till världens finaste lilla Elwira. Elias bytte dagis och började i Forsa. Barnen har varit på sitt första kompiskalas. Jag har fått nya vänner i form av fantastiska kollegor. Med två fasta inkomster har vi äntligen kunnat börja spara mer pengar. Massor av små inslag som gjort detta år så himla bra... Men det viktigaste av allt? Vi har fått vara friska och har fått spendera värdefull tid med nära och kära. Så även om året 2016 varit ett hemskt år om man ser till omvärlden, så har det varit ett av de bästa åren för mig personligen. Så många drömmar som gått i uppfyllelse. Tacksam! ❤️






Kommentarer
Cärrow

Underbart! ❤❤❤❤

2016-12-30 @ 23:59:12


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0