mi-utbildning

Torsdag. Alarmet pep tidigt och tre trötta familjemedlemmar masade sig ner till köket... Kaffe, frukost och en sprakande brasa. Verkligen såntdär vardagslyx som gör mornarna lite enklare. Det är ju också extra mysigt nu när julgranen står så fint precis mellan köket och vardagsrummet. 


Klockan 07:30 lämnade vi hemmet, mot dagis och jobb. Eller ja nästan. Vi hade en mi-utbildning i biosalongen på museet. Alla fyra verksamheter + våra socialsekreterare. En otroligt viktig dag där själva mi-upplägget var inriktat mot drogmissbruk. Så bra diskussioner och övningar. Och dessutom roligt att se alla som vi faktiskt är kollegor med, men träffar väldigt sällan. 

Det blev såklart massa gofika och en ute-lunch också. Vi premiär:ade på Harrys, verkligen gott. 

Klockan 16:00 var vi färdiga och det var dags att hämta lilleman på dagis. När jag kom dit fick vi fika pepparkakor och titta på en Luciafilm på barnen när dom sjöng i tisdags. Tråkigt nog var varken Elias eller Edwin där den dagen dom lussade, men Edwin var stolt och ville visa ändå. Haha. Sedan var det dags att säga hejdå till småbarnsavdelningen och flytta över Edwins fotografi till en hylla på storavdelningen. Japp, idag gick Edwin sin sista dag innan jullovet. Och när han ska tillbaka så börjar han med Elias. Så kul. Men först väntar ett sjukt långt jullov. Barnen får vara lediga hela nästa vecka, sedan har Mattias semester till den 23:e januari. Så Edwin får ju faktiskt vara hemma i över en månad nu... Tråkigt kanske han tycker, men jag tycker det känns så jäkla bra! Nog för att förskolan är toppen, men såhär på vintern med alla sjukdomar så är det skönt att ha dom hemma. 

När vi kom hem åt vi middag, myste i soffan, tog en dusch tillsammans och kröp ner i sängen och läste lite böcker. Myspys. När lilleman hade somnat kikade jag på Ernst, sedan kom Mattias hem från kvällsjobb. Men nu är det dags att hoppa i säng, ska upp innan tuppen imorgon... Sista rycket innan en ledig helg. Förmiddagsjobb, sedan ska vi faktiskt till Järvsö och äta julbord med Sörens el. På lördagen hade jag tänkt hinna med att baka lite julgodis och rulla lite köttbullar... En GOD helg låter det som! 👌🏼



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0