söndag igen

Söndag, min lediga helg lider mot sitt slut... Men jag har haft fina dagar och känner mig hyffsat utvilad. 


Lördagen inleddes med sovmorgon. Hade somnat sjukt tidigt kvällen innan, så jag skramlade ihop 11 timmars sömn. Inte illa... Sedan blev det frukost och morgonrocks-häng en bra stund. 

Vid 10-tiden åkte jag helt ensam in till stan. Mötte upp mormor och gick en liten runda bland affärerna. Köpte lite presenter, men unnade mig även en ny väska. Som jag verkligen behövde faktiskt. Fyndade till halva priset, finfint. Sedan bjöd mormor på fika innan vi promenerade till Kulturhuset. Där var der föreningsmässa och en massa människor. Vi gick mest dit för att lyssna på Kalle Zackari Wahlström som föreläste lite om träning. Sjukt rolig och vettig kille det där! 

Resten av lördagen blev lugn och bra. Lite fika hos mormor och morfar, sedan satte Mattias igång med att lägga golv i hallen. Så nu är ena delen så gott som klar. Dags att ta sig an den andra hallen. Det ser jag inte fram emot... 

Idag vaknade lilleman vid 7-tiden. Men föräldrarna var trötta, vi tittade på en bra film igår och somnade sent. Satte igång Blixten på teven och fick slumra lite till. Sedan var det dags att gå upp och äta frukost. Ja, kaffe går fet-bort på mornarna nu. Det enda jag kan tänka på när jag vaknar är iskall juice och rostade mackor. Kaffe ger mig rysningar. Men sen, efter någon timme kan jag dricka kaffe som vanligt. 

Efter frukosten körde vi igång med städning. Så jäkla behövligt... Dammsuga, damma, städa toaletterna, tvätta och torka golven. Äntligen rent och fint igen. Det firade vi med en skotertur. Åkte ut på isen och bara njöt. Härligt att gasa på och njuta av vad man ser. Edwin njöt han med, men det var rätt kallt så vi blev inte allt för långvariga. Skönt med lite friskluft iallafall. 

När vi kom hem fick vi främmade. Elin, Peter och Nellie kom hit med lunch. Korv med bröd och en massa goda tillbehör. Gott gott. Det blev även kaffe, bullar och en massa lek. Längesedan vi träffades så det var trevligt! 

På eftermiddagen åkte vi till strömsbruk. Dags att hämta hem storebror, dessutom hade ju någon fyllt 4 år tidigare i veckan. Hipp hurra för Ida! Hon fick presenter och vi fick god Frost-tårta. Barnen lekte en stund och vi vuxna tog det lugnt innan vi rullade hemåt... 

Ett stopp på Max blev det med. Hungriga magar! Lämpligt (eller olämpligt) att Max ligger så bra till på vägen hemåt... Mätta och belåtna blev vi iallafall. Alla utom Mattias som beställde kycklingsallad och fick en låda med ENBART grönsallad. Ingen kyckling och ingen matvete. Hehe, så går det när man ska leka nyttig! 

Nu har kvällsfriden lagt sig här. Alla har duschat, barnen håller på att somna och vi vuxna ska kika på film. Imorgon kickar vi igång en ny vecka, med lite roligt att se fram emot. Dessutom har jag tagit ledigt en dag till helgen, så jag jobbar bara fredagnatt. Känns bra! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0