var bara tyst đŸ€ŠđŸ»â€â™€ïž

NĂ€r ska jag lĂ€ra mig? Man ska ALDRIG nĂ€mna nĂ„got om friskhetstecken eller sĂ„ nĂ€r man har sjukstuga hemma. SĂ„nt vet jag ju. ÄndĂ„ nĂ€mnde jag igĂ„r att Elias var frisk och inte visade nĂ„gra tecken pĂ„ sjukdom. Idiotiskt. Knappt en timme senare, kring midnatt, kom han nerspringandes frĂ„n sitt rum med magont. Sedan krĂ€kfest i toaletten... 

Japp, nĂ€ste man pĂ„ tur. Men det blev bara totalt tvĂ„ svĂ€ngar till toaletten inom en timme. Sedan sov han med pappsen pĂ„ soffan hela natten. Jag försökte sova bredvid Elsa, men det gick ju sĂ„dĂ€r. SvĂ„rt att slappna av ifall nĂ„gon av de andra barnen skulle börja krĂ€kas... HATAR den hĂ€r sjukan! 

Den hĂ€r dagen har varit lĂ„ng, trĂ„kig och vĂ€ldigt lugn. Elias har varit trött, men pĂ„ bĂ€ttringsvĂ€gen som det verkar. Inga mer symptom sedan 01-tiden. Han har druckit, Ă€tit och varit pĂ„ toaletten med normal avföring. Men jag vet, vi ropar inte hej Ă€n. Det Ă„terstĂ„r drygt ett dygn innan den dĂ€r "magiska" grĂ€nsen Ă€r nĂ„dd. Men det Ă€r ju skönt för Elias skull att de verkar vara lindrigt. 

Elsa har fĂ„tt stĂ„ ut med med en trĂ„kig vardag rĂ€tt lĂ€nge nu... Men det Ă€r svĂ„rt nĂ€r vi mĂ„ste isolera och hĂ„lla henne borta. Vi har fĂ„tt bygga murar av stolar sĂ„ att den som varit sjuk har fĂ„tt ligga i soffan ifred. Men hon har varit nöjd och tĂ„lmodig Ă€ndĂ„. Vi har ocksĂ„ försökt se till att hon fĂ„r vara ute en svĂ€ng varje dag och fĂ„tt följa med pĂ„ affĂ€ren en snabbis osv. Även hon Ă€r ju sjuk, eller om det Ă€r tĂ€nderna som orsakar snoret, sĂ„ hon Ă€r rĂ€tt trött av sig hon med. 

Under eftermiddagen Ă„kte Mattias och Edwin till skogen en svĂ€ng för att leta lite svamp. Elias sov nĂ€stan 2 timmar pĂ„ soffan medan jag och Elsa varvade golvlek med vila. Jag Ă€r fortfarande rĂ€tt hĂ€ngig, sĂ„ orken tryter fort... Lite energi fick vi nĂ€r Edwin stolt kom hem med nĂ„gra fina kantareller sĂ„ vi kunde göra goda svampmackor till middag. 

(null)

Annars har vi inte gjort sĂ„ mycket mer idag. Hundra procent fokus pĂ„ Ă„terhĂ€mtning. Och förebyggande torkning typ över allt, snart har en hel flaska ytsprit gĂ„tt Ă„t... Men det Ă€r bara att vĂ€nta och se hur det gĂ„r för oss andra. Vi misstĂ€nker att vi har tvĂ„ olika virus pĂ„ besök hĂ€r. TvĂ€ttmaskinen och torktumlaren gĂ„r sĂ„klart varm, tvĂ€ttar allt jag kommer Ă„t och lite till... 

Nu Ă€r det kvĂ€ller och jag har bĂ€ddat ner mig med Elsa. Som vanligt kĂ€nner jag mig sĂ€mre pĂ„ kvĂ€llarna... Mattias har gjort upp en mysbrasa ute i köket och har filmkvĂ€ll med grabbarna. Skulle gĂ€rna ha gjort dom sĂ€llskap men nej, jag har helt enkelt inte ork till det. HĂ€r behöver sovas! 
(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0