mitten på veckan 🌪

(null)

Den nya veckan har dragit igång med buller bång. Och stormvindar! Hösten är här på allvar nu och vi har redan eldat i kaminen flera mornar och kvällar för att hålla värmen... 🔥

Som vanligt inleddes veckan med jobb för mig och skola för Elias. Edwin har bara dagis tisdag, onsdag och torsdag så han fick vara hemma med pappsen och lillasyrran en dag extra. Eller ja, mormor ryckte in som barnvakt en stund medan Mattias var iväg på ärenden. 

Första dagen på jobbet för den här veckan gick bra. En lugn och skön inledning. Men som alltid är det skönt att komma hem till familjen på eftermiddagen... Elias får läxa på måndagar, så det satt han och pysslade med på kvällen. Matteläxa. Men enligt honom är det aaaalldeles för lätta mattetal. Lilla mattesnillet där! 

(null)

Igår hade vi tisdagen på besök. En stormig och blåsig dag. Barnen var på skola och dagis, och jag på jobbet. Elsa hade hälsat på hos gammelmormor en sväng medan Mattias gjorde en rejäl storhandling. Ganska så skönt att slippa den biten nu tycker jag. Nu är det han som är hemmapappa och får lösa allt såntdär, hehe. Trivs med att komma hem till dukat bord, får njuta så länge det varar! 

Eftermiddagen gick åt till att tvätta (med min lilla hjälpreda) och sedan köra ett varv med dammsugaren. Mattias och Fredrik slipade nämligen väggarna i nya sovrummet så det blidde lite spridning på slipdammet... Elias följde med en kompis hem efter skolan så det var en lycklig kille som kom hem sen. 

Elsa var väldigt trött och gnällig, men tacka för det när man har tänder på gång PLUS en dunderförkylning med hemsk hosta. Lider så med henne... Nätterna är vidriga just nu och jag hoppas verkligen att hon får sova ordentligt snart. För både hennes och våran skull. Snark! 

Även grabbarna har varit trötta och somnat tidigt varje kväll. Dom har lånat hem en cd-spelare från mormor och morfar, och ett gäng cdskivor. Så nu är det lyssna på gamla sagor som gäller för dom. Mysigt tycker dom att det är, och fort somnar dom! 

(null)

(null)

Idag har vi haft riktigt busväder igen. Sol ena sekunden och spöregn om vartannat. Och dessa stormvindar alltså... Var glad att vi inte hade några promenade inplanerade på jobbet idag. Brrrr! 

Grabbarna har haft skola och dagis. Elsa har hängt med pappsen och köpt golv och färg till vårt nya sovrum. Mattias fick fria händer av mig att välja väggfärg (otroligt)... Blev himla glad när jag såg att han valt en ljus fin gråfärg, min favvo. Okej, jag kanske hade hintat lite om vad jag skulle tycka om. Men han hade ju lika gärna kunnat välja grönt eller blått...

När jag kom hem från jobbet var det bara att kasta i sig maten och förberede alla ungar för fotbollsträning. Edwins sista för säsongen. Det blåste väldigt mycket, men vi överlevde. Mattias var iväg på soptippen under tiden, så jag fick åka själv med alla tre kidsen. Elias lekte med en klasskompis hela tiden så jag fick koncentrera mig på att underhålla en trött 1-åring i vagnen. Minst lika svettigt som att träna fotboll... Edwin hade en rolig träning iallafall. Som han älskar sin fotboll. Och som han har utvecklats under dethär året. Mammas duktiga kille! 

(null)

Kvällen har gått åt till att duscha barn, kvällsfika och mysa i soffan. Mattias har målat taket i sovrummet, satt upp spotlights och nu håller han på att måla första lagret med väggfärg. Fint serru! Längtar verkligen tills det blir klart så vi får lite ordning här hemma. Sen ska det bli roligt att få inreda ett eget rum till Elsa också! 

(null)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0